Путин посреща Ердоган в Москва

Турският президент Реджеп Ердоган пристига на посещение в Москва, където ще се срещне с руския си колега Владимир Путин. Двамата ще оглавят заседание на Съвета за сътрудничество на високо ниво между двете страни, информира БНР.

По време на заседанието ще бъдат обсъдени двустранните отношения, ситуацията в Сирия и други регионални и международни въпроси. Предвижда се и подписване на редица документи за сътрудничество между двете страни, както и среща на бизнес-делегации.

Доставката на руските ракетни комплекси С-400 също ще бъде сред темите на разговорите. Това съобщи по-рано в Москва съветникът на руския президент Юрий Ушаков.

Визитата е първо задгранично пътуване на турския държавен глава след местните избори в страната. Това ще бъде трета среща на двамата лидери за тази година. Първите две бяха на 23 януари в Москва и на 14 февруари в Сочи по време на четвъртото заседание на Астанинския формат за Сирия с участието и на Иран. Миналата година Владимир Путин и Реджеп Ердоган разговаряха общо 25 пъти на четири очи на двустранни или международни форуми.

2019 г. е обявена за година на културата и туризма на Русия в Турция и на Турция в Русия. Вечерта се очаква двамата лидери да посетят церемония по откриването й с участие на артисти от Анкарската опера и балет, които ще гостуват в „Болшой театър“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа