Путин: Световното разби антируските митове и предубеждения

По време на гала концерт в Болшой театър руският президент Владимир Путин заяви, че световният шампионат по футбол не само е бил успешен, но и е разбил антируските митове и предубеждения, предаде БНР.

"С нетърпение чакаме мача, който ще определи лидера на световния футбол. Но същевременно сме и тъжни, че грандиозният спортен празник, който ни подари толкова много позитивни емоции, ярки впечатления и нови приятели, е към своя край. Русия отговорно се подготвяше за шампионата и ние искрено се радваме, че той беше успешен и обедини милиони хора около футбола".

Путин каза още, че всички любители на футбола, които биха искали да останат в Русия по-дълго време, за да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължаване на визите.

От своя страна президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на руския президент за организацията:

"Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата страст. Без вас всичко това нямаше да бъде възможно, сигурен съм. Ето защо - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа заедно" - посочи президентът на световната футболна централа.

Коментари

Задължително поле