Путин се движи изцяло в рамката на международното право

Явор Дачков

Oсвен самоубийствена провокация с атомно оръжие, Западът няма с какво да отговори

Днес Русия свали Зеленски от дневния ред на САЩ

Западната пропаганда е много по-опасна за нас от руската

Путин е политик - легалист. Движи се изцяло в рамката на международното право. Често е критикуван от своите за това, защото не е като американците, които го нарушават непрекъснато, но не им пука.

Днешната операция на Русия по нищо не се различава от израелските атаки над Палестина, когато Палестина изстреля ракети по Израел. Тя е антитерористична. Умните и красивите така и не разбраха, че на 24 феврурари започна Специална военна операция на територията на Украйна. Янев, който не беше още политик им го каза като военен. Не чуха и Путин преди няколко месеца, когато заяви, че Русия още не е започнала.

Предпочетоха да живеят в света от лъжи на Зеленски и западната пропаганда за ръждясалите руски оръжия, деморализираната руска армия, украинските герои генерали на корицата на Тайм и семейство Зеленски във Вог, докато Западът наливаше милиарди в една от най-корумпираните страни в света по индекса на "Трансперънси интернешънъл".

Всеки опит да ги върнеш в реалността завършваше с обвинения в путинизъм и четирихилядник. Днес за няколко часа с минимални цивилни жертви от украинска страна Русия унищожи електрозахранването и водоснабдяването на редица украински градове и свали Зеленски от дневния ред на САЩ (ако още не сте го разбрали). Спазвайки международното право.

За паралел си пуснете бомбардировките на САЩ над Багдад (след официална лъжа като повод пред ООН за химическото оръжие на Саддам Хюсеин) от първата нощ на март 2003 г. - рейд от бомби над цивилно население и погром в следващите години със стотици хиляди загинали.

Путин се опитва да пази хладнокръвие, за което е критикуван от своите и оперира бавно, но внимателно. Той ескалира внимателно конфликта, използвайки слабостта на Западния свят, пленен от телевизията и либералната нарцистична психология, която приема желаното за действително. След половин година боеве в Източна Украйна, които бяха водени със 100 000 армия от наемници той предизвика рецесия в Европа, а след днешния показен рейд над цяла Украйна ( за който мнозина глупаво го призоваваха в началото) притисна Запада в ъгъла, защото, освен самоубийствена провокация с атомно оръжие, Западът няма с какво да отговори. Гледам, че и за туитове и постове във Фейсбук не събират сили.

Поради тези причини се опитвам да кажа, че Западната пропаганда е много по-опасна за нас от руската. Ние сме от западната страна на тази барикада (независимо от желанието и симпатиите ни) и ще пострадаме първи от пълната неадекватност на политиците-нагаждачи или ястреби.

Вчерашното споменаване във видеоклип с Путин на България не е случайно изпуснато, независимо каква е истината за този камион. Ние сами се подложихме като поле за експерименти за изпитание в двете посоки и това никак не е добре. Ако има някакви политици с акъл в тази страна е добре да се опитат да намалят щетите. Как - не е наша работа, а тяхна. Затова сме ги избрали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари