Путин: Управляващата партия трябва да служи на народа

Руският президент Владимир Путин заяви, че управляващата партия трябва да служи на народа, а не да го управлява. С тези думи Путин се обърна към участниците в деветнайсетия конгрес на „Единна Русия“, .

Владимир Путин вижда най-важната задача на управляващата партия в осигуряването на народната подкрепа за стратегиите за национално развитие, предаде БНР.

Именно резултатите, постигнати в името на хората, а не с нищо неподкрепените думи и празни обещания, трябва да станат основен аргумент на партията в предстоящите предизборни кампании на всички равнища, посочи той. Путин призова партийните активисти сами да решават проблемите по места, а не да чакат поредната пряка линия с негово участие.

"Единна Русия" никога не се е бояла от отговорността и трудните решения, необходими на страната. "Единна Русия" е най-голямата и водещата политическа партия в страната и тя получи този статус, защото винаги на първо място е поставяла защитата на интересите на гражданите и интересите на нашата родина. Статусът на управляваща партия, на партия на властта, се състои не в това да властваш, а да чуваш народа и да му служиш. Смисълът на това служене е бъдещето на нашите граждани, на нашите деца, които вече са се родили и които ще се раждат в руските семейства", изтъкна Путин.

Премиерът и председател на "Единна Русия" Дмитрий Медведев каза на свой ред че до парламентарните избори през 2021 година партията трябва да стане практически неуязвима за политическите си опоненти.

Междувременно стана известно, че 51% от руснаците се обявяват за периодична смяна на управляващата партия. Това показват резултатите от сондаж на общоруския център за изучаване на общественото мнение, публикувани в навечерието на конгреса на "Единна Русия".

Коментари

Задължително поле