Жители на три села блокираха пътя Перник – София заради водния режим

Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Синът на Миню Стайков остава на свобода

Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Мегз: Майка ми ме научи да готвя едва на 28

Първа копка на нов цех за пелети направиха в Елена Отец Милен отслужи молебен за начало на строителната дейност и освети обекта

Нов дървопреработващ цех ще се издигне на мястото на бившия Винпром в Елена. Собственик на терена от 23 дка вече е еленската фирма „Елена бор“, която ще инвестира близо три милиона лева в строителство и модерно оборудване.

Управителят на фирмата Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Стоян Златев направиха символична първа копка. Отец Милен отслужи молебен за начало на строителната дейност и освети обекта.

В новия цех ще се правят заготовки за европалети и ще се произвеждат пелети за нашия и външния пазар. Европалетите се правят от висококачествена дървесина. Дъските за тях трябва да отговарят на определените стандарти за вида й, дебелина, степен на влажност. Наименованието европалети идва от въведената стандартизация на палетите, използвани в Европейския съюз. Идеята е да са с един и същи дизайн, да се произвеждат по едни и същи стандарти, така че да могат да се използват навсякъде по света.

На първо време фирмата ще пусне линията за заготовка на дъските, чийто капацитет ще е 20 кубика на ден. Остатъчната суровина ще се преработва в базата на „Елена бор“ в с. Буйновци, където вече трета година се правят висококачествени пелети. Производството им ще се увеличи с направата на модерна линия в новия цех, но на по-късен етап. Така заедно с дърводобива ще се разкрият 20 нови работни места.

Старозагорското дружество „ЕЛТЕ инженеринг“ е избрано за строителството на обекта, като ще се наемат и местни работници. Намеренията на фирмата са новият цех да заработи след 7-8 месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.