Първият БГ милионер в YouTube празнува

Въпросите в състезанието на Слави Панайотов ще са свързани с история, математика, логика.

С приключенско състезание

Слави Панайотов от The Clashers ще организира Treasure Hunt през лятото

За децата това е най-известният Слави

Слави Панайотов от канала The Clashers се превърна в първия българин с един милион абонати в YouTube. Той планира да отпразнува успеха с мащабно отборно състезание Treasure Hunt („Лов на съкровища“) с награден фонд от 5000 лв.

„Каналът The Clashers достигна 1 000 000 последователи. Нещо, което преди години смятах за невъзможно. Сигурен съм, че много хора няма да се зарадват на постижението, даже много се опитаха да ми попречат. Но аз все пак им благодаря, защото всичко, случило се до момента, ни води дотук“, каза по този повод Слави.

Състезанието ще се състои през лятото и ще продължи месец и половина. Правилата са прости – всеки е поканен, но само най-добрите и най-подготвените ще могат да си осигурят участие. Отборите ще са от по трима участници, които ще трябва да се справят с различни задачи и предизвикателства в няколко града, за да продължат напред и да участват в големия финал.

Първият кръг ще е в София на 5 юни, вторият - в Пловдив на 12 юни, третият - във Варна на 19 юни, четвъртият - в Бургас на 26 юни, петият - във Велико Търново на 3 юли и шестият - във Враца на 10 юли. Финалът ще се проведе в Пловдив на 17 юли. Така всяка събота от началото на юни екипът на The Clashers ще се намира в един от централните градове на шестте района на България, като събитието ще бъде съобразено с всички противоепидемични мерки срещу COVID-19 на съответната община. Всеки, който иска да участва, може да следи публикациите на Слави в социалните мрежи относно датите и последната актуална информация, защото не са изключени промени.

Допускат се участници над 9-годишна възраст, като непълнолетните ще трябва да носят специална декларация, подписана от родител или настойник. Независимо в кой град избере да участва, всеки един играч има право на една квалификационна игра.

Отборът трябва да има име. В състезанието няма да има записване и всеки отбор е добре дошъл да участва, но продължаването му в следващ кръг ще зависи единствено от това колко е бърз и способен да решава загадки.

Интересното е, че няма да се знае точно в колко часа и къде ще се проведе квалификацията в дадения град. По някое време сутринта Слави ще се появи в социалните мрежи и ще съобщи чрез загадка къде точно се намира и с това започва участието на всеки отбор. Първите 10 отбора, които успеят да разгадаят местоположението му и стигнат до него, продължават в следващия кръг. Важно е целият отбор да присъства.

Всеки отбор, който е минал успешно първото изпитание, ще премине инструктаж, в който ще бъде обяснено всичко за следващите етапи. Отборите ще трябва да се справят с между 8 и 10 загадки, които ще бъдат разпръснати в определен радиус из града. Въпросите ще са свързани с история, математика, логика, познания, за които се разказва в канала The Clashers, както и за съответния град.

Отборите ще имат право на един смартфон с достъп до интернет за специална апликация, с която ще се следи прогресът им, в нея ще се дават и отговорите. Може да се ползва жокер за някоя от загадките, но това ще добавя време към крайния резултат. Ако отборът, достигнал първи до финала, е използвал много жокери, може да се окаже на трето или четвърто място, ако другите не са. 

Първите два отбора с най-добро време от квалификациите в шестте града отиват на финала в Пловдив. Цялото състезание ще се снима от два екипа и ще има видео под формата на реалити предаване, което ще се излъчи в канала The Clashers.

Каналът на Слави Панайотов, който за децата е по-известен от Слави Трифонов, е образователен и развлекателен и има за цел да предоставя интересна и малко известна информация по различен и разбираем начин. Той се занимава с YouTube от 2016 г., като в началото снима само за гейминг, но впоследствие решава да разучава нови неща и да ги споделя със своите последователи.

Топ мистерии

Автор е на три книги

Книгите на Слави са образователна трилогия.

Ютубърът е автор на три книги с образователна тематика – „Топ мистериите на България“, „Топ мистериите на света“ и „Топ мистериите на Вселената“. В тях се разказва за известни, а и не толкова, места, обекти и артефакти, които и до днес си остават загадки. „Топ мистериите на Вселената“ е по-скоро научна книга, но идеята й е същата като на останалите две – да отговори на много въпроси, свързани с всичко, което ни заобикаля. След тази трилогия предстои и четвърта книга, която ще е в напълно различен формат.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл