Първият човек с чип Neuralink разказва за използването на импланта

Първият човек с чип Neuralink, Ноланд Арбау, каза, че може да го използва почти цял ден.

„Понякога започвам деня си в 7 сутринта и използвам импланта до 23 часа. „Знам, че денят е дълъг, но го намирам за забавен, така че не ми прилича на работа“, каза той, цитиран от Business Insider.

Мъжът каза, че използва импланта за достъп до интернет, изпращане на съобщения до X (Twitter) и Instagram.

 „Един ден заспах, докато го използвах импланта. Курсорът все още се движи, когато спя и нещата все още щракат. Заспах за около пет минути и когато се събудих, на компютъра имаше отворени около 10 различни приложения. Можете да изключите курсора, за да предотвратите това да се случи, но аз не го направих този път“, каза Арбау.

Той обясни, че неговият имплант може да се свърже чрез Bluetooth с компютър.

Според мъжа през 2016 г. в резултат на автомобилна катастрофа той е получил травма на гръбначния стълб и е останал парализиран. Дълго време той не искаше да прави нищо и според него беше много разстроен. Арбау каза, че имплантът е направил живота му по-добър. И мозъчният имплант му помогна да установи контакти с приятели и като цяло с целия външен свят.

В края на януари американският бизнесмен Илон Мъск обяви имплантирането на първия имплант Neuralink в човешкия мозък. Тогава той нарече първите получени данни за работата на устройството обещаващи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии