Първи случай на починал от COVID-19 лекар у нас, щабът спира брифингите (ВИДЕО)

Общият брой на заразените е 1588, Разград е новата област с коронавирус

От днес с решение на премиера Бойко Борисов Националният оперативен щаб ще дава своите брифинги под формата на съобщения от секретаря на Щаба доц. Димо Димов. Това съобщи ръководителят на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова.

"Мотивите са, че обществото ни е достатъчно добре информирано за всички особености за коронавируса, все повече започват да се чуват гласове под формата на критики, че брифингите внасят повече вреда, отколкото полза", каза още Арнаудова.

За последното денонощие са излседвани 1126 проби. От тях за има 47 нови случая на коронаврус. Общият брой на заразени е 1588, увеличението е с 3%. 1232 са активните случаи. Има нова област на зараза в Разград. Това съобщи в МС доц. Димо Димов.

Има 6 нов случая в София, 1 във ВМА и 1 в "Пирогов", амбулторните са  - 4. Във Видин - 22-ма, в Благоевград - 5, Плевен - 3, Кюстендил и Перник - 2.

Има пет нови случая на деца между 2 и 16 годишна възраст.

Има четири нови медицини, които са болни.

Излекувани са 11 нови, обща бройка 287 или 18%.

Починали са трима нови за 24  - един мъж от  Смолян на 64 г. с придружаващи заболяваниия, и два МБАЛ - Сливен. Мъж на 65 г. и първи случай на лекар починал у нас, жена на 43 год., работеща в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Сливен. С много бързо развитие на клиничната картина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България