АБВ и партия „Единна Русия“ подписаха протокол за конструктивно сътрудничество

Ким Кардашиян с много изрязана рокля на наградите за красота на Холивуд

Федерика Могерини заяви, че ЕС няма да гони посланиците на Венецуела

Проверяват сигнал за джендърство в детска градина

Лишен от лекарски права преглеждал в Търговище Докторът от Македония е уличен в множество нарушения на законите ни

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за 3 март

Махат незаконни билбордове след масови проверки на Столичния инспекторат За отделни нарушения глобата може да достигне 50 хил. лв.

Според Европарламента: ГЕРБ печели 34.8%, а БСП – 33.1% на евроизборите

УЕФА сигнализира към БФС: „Верея“ играе съмнителни мачове

Мария Габриел: Споразумението от Преспа е доказателство, че пречките от миналото могат да бъдат преодолени

Биляна Дол с парти изненада за Валери Божинов Красивата сръбкиня отбеляза 33-ия рожден ден на половинката си

Волен Сидеров за Изборния кодекс пред „Труд“: ГЕРБ се впечатляват от всички обществени раздвижвания Евродепутатите да внасят в държавния бюджет 17 хил. лева от заплатите си, настоява лидерът на "Атака"

Арестуваха опасно трио апаши от Видин за серия кражби в Монтана 19-годишният водач на бандата е крал и грабил в три области

Вижте мястото на четворното убийство в Нови Искър (СНИМКИ)

Странният домашен любимец на Салма Хайек Какво животно осинови актрисата?

Първи февруари ли е най-черният ден в българската история? Отново сме свидетели на разминаване с историческата истина

Не всички присъди на Народния съд могат да бъдат оправдани

На 1 февруари, денят, в който преди 74 години Народният съд е произнесъл смъртни присъди, един български вицепремиер направи изявление, в което подчерта, че „1 февруари е една от най-черните дати в българската история“, като с Декларация по този повод излезе и Парламентарната група на ГЕРБ.

За пореден път, както се и случва всяка година във връзка с тази дата, се прави опит да се внуши, че Народният съд е  част от комунистическия терор,  в резултат на който е избит елитът на нацията- военен, политически и интелектуален. Целта разбира се е, като се вмени такава зловеща вина на БКП, по асоциация да се очерни Българската социалистическа партия, която наследи БКП…

За съжаление, отново сме свидетели на разминаване с   историческата истина.

След разгрома и капитулацията на нацистка Германия, в съответствие с решение на чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция ) в България на базата на „наредба-закон за съдене от Народен съд виновниците за въвличане България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея“, се създава трибунал. Това е Народният съд, който е одобрен от Регентския съвет, а впоследствие и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 г. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война. Провеждането му става под надзора на междусъюзническата контролна комисия в София, която не е оспорила решенията му, въпреки че не всички присъди са еднозначни. На съд са били подложени депутати и министри от правителството с профашистки уклон на Богдан Филов,  вкарало България във Втората световна война и  обявило война на САЩ и Великобритания, което довежда до тежки бомбардировки над българските градове, с хиляди убити и ранени и разрушени важни за икономиката стопански обекти и хиляди жилищни сгради.

Проф. Богдан Филов, княз Кирил и ген. Никола Михов са регенти на Царство България след смъртта на цар Борис Трети.
Проф. Богдан Филов, княз Кирил и ген. Никола Михов са регенти на Царство България след смъртта на цар Борис Трети.

Това са грехове срещу българския народ, за които са съдени тогавашните управници. Както и за приемането на антисемитския Закон за защита на нацията, за бездействието им по отношение на изпращането в концентрационните лагери на български евреи от окупираните територии в Гърция, Сърбия и Македония и за злодеянията на български военни в тези територии. А управниците са извършвали злодеяния и в самата България. Съпротивата срещу режима се наказва с нечувано беззаконие и жестокост. За отрязана партизанска глава се плащат по 50 лева, ятаци са избивани без съд и къщите им опожарявани. Пленените партизани са били разстрелвани на място. Но и изправените на съд противници на властта не са могли да разчитат на справедлив процес, защото съгласно тогавашния Закон за допълнение и изменение на ЗЗД , който между другото предвижда и смъртни присъди на малолетни, ги лишава от всякакви права. Подсъдимите се явяват във военните съдилища само с показанията, дадени (изтръгнати) в полицията, като те нямат право да се откажат от тях. Присъдите са окончателни. За този закон гласуват 127 от 160 депутати. По-голямата част от тях са осъдени на смърт от Народния съд. Като непрекъснато споменаваният уж несправедливо осъден на смърт международно известен хирург проф. Александър Станишев, без да се казва обаче, че  към 9 септември 1944 г. той е министър на вътрешните работи и на него лично се докладва за избити партизани и ятаци и за одобрените и заплатени от министерството му възнаграждения на извършителите на екзекуциите.

Именно по всички тези причини в международен план никой никога не е отричал легитимността на Народния съд  и издадените присъди и не го е обявявал за престъпен.  И няма как да наречеш 1 февруари най-черният ден в българската история, защото това значи да оспориш неговата легитимност.

Разбира се не всички присъди на Народния съд  могат да бъдат оправдани. Като тази на принц Кирил Преславски, известен като бохем и плейбой. Без никакво сериозно основание на смърт е осъден братът на Илия Бешков – Иван Бешков, бивш министър на земеделието. На затвор за „прогерманска и профашистка пропаганда“ са осъдени журналисти и редактори на вестници и списания, които нямат участие в конкретни престъпления. Неоправдано е осъдена на 7 г. затвор за „прогерманска дейност и великобългарски шовинизъм“ писателката Фани Попова-Мутафова, която е помилвана и освободена след осемнадесет месеца. Факт е, че при отделни процеси са били произнасяни смъртни присъди на хора, които вече са били ликвидирани при саморазправа.

Това се отчита от властите и към края на септември 1944 г. министърът на вътрешните работи Антон Югов се среща с английски представител на съюзническа контролна комисия, за да му каже, че е много трудно да се възпрат прояви на възмездие от дейците на антифашистката съпротива и на много места има убийства на хора, сътрудничели на полицията и на германските окупатори. „Вършете спокойно работата си. Подобни прояви не интересуват моето правителство“, отвръща британецът. Очакван отговор, като се има предвид убийството без съд и присъда на майор Франк Томсън на 10 юни 1944 г. край с. Литаково. По нареждане на Чърчил самите англичани са прочиствали пленническите лагери в Германия. Изловените нацистки офицери, уличени в убийства на английски военнопленници, са били извеждани и разстрелвани без съд и присъда.

Все пак, по отношение на тежките присъди на Народния съд у нас настъпва известно отрезняване. През октомври 1945 г. Трайчо Костов пише на Георги Димитров в Москва: „Решихме, по предложение на Кимон, да пуснем от лагерите по-малко провинените и да оставим само отявлените фашисти. Да разрешим на семействата на осъдените от Народния съд да се върнат в София, да дадем помилване на още някои“. През декември 1945 г. по доклад на министъра на правосъдието д-р Минчо Нейчев излиза указ на регентите за помилване и опрощаване на част от наказанието на 896 политически затворници. Генерал Иван Вълков, за когото ще стане дума по-късно, е успял да се укрие, съден е чак през 1954 г. и се разминава със смъртната присъда, което би било невъзможно, ако е бил сред осъдените на 1 февруари 1945 г.

Първи февруари определено не е най-черната дата от българската история, в нея след Освобождението има много черни дати, свързани например  с националната катастрофа след балканските и Първата световна война, причинена от безразсъдните решение на Кобурга,  както и с терористичния акт, довел до стотици човешки жертви-  взривяването на Черквата „Св. Неделя“ в София от анархистичното крило на Комунистическата партия, използвано като оправдание за избиването след това без съд и присъда на комунисти  и земеделци и на  голяма част от цвета на българската интелигенция.  След атентата министърът на войната Иван Вълков издава заповед, в която пише: „Преди всичко трябва да се ликвидират най-способните и най-смелите носители на тези идеи – интелигенцията!“. Така и става, без съд и присъда и след мъчения са убити поетите Гео Милев, Сергей Румянцев, Христо Ясенов, Георги Шейтанов, журналистите Йосиф Хербст и Ана Маймункова са убити след мъчения и изгорени в пещите на полицията. Художникът Илия Бешков, участвал в юнските събития през 1923 г., е арестуван и инквизиран и една отървава смъртта благодарение на застъпничеството на влиятелния си брат Иван Бешков. Интерниран е поетът Христо Радевски, зад граница успява да избяга заплашеният от смърт писател Крум Кюлявков. На два пъти в затвора е вкарван поетът Цанко Церковски. В местността Кемера край Пловдив намират смъртта си пловдивските интелектуалци Степан Шахбазян, Никола Гълъбов, Ангел Шишков, д-р Никола Ковачев, Соломон Молохов и Хенрих Хершкович. На 17 февруари 1925 г. на улицата е застрелян депутатът Тодор Страшимиров, който се е осмелил да запита в Народното събрание министрите на проф. Цанков: „Вие избихте толкова интелигенти! Защо?”.

От 9 септември 1944 г. са минали 75 години. Време достатъчно, би помислил човек, да се преосмисли историята и да се разглежда и интерпретира тя обективно и безпристрастно и да не се злоупотребява с нея.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (86)

  1. Какво да правят хайваните.Удавник и за сламка се хваща.То само Народният съд остана.От друга страна задава се нещо подобно и за тях.Затова е целият квич.

  2. Тъпо руско говедо, върви и се застреляй. Ти си генетично обременен от фашисткия си баща.

   1. тъп и руско говедо ще викаш на слабоумния урод дет те гледа сутрин от огледалото.
    пий си хапчетата шизи… и сетне иди при майка ти да я питаш що не е пуснала водата след тебе.

 1. Авторът е пълен неграмотник, просто е комунист, болщевик до мозъка на костите си! Хайде да сравни колко смъртни присъди бяха издадени по време на Нюрнбергския процес срещу престъпници срещу човечеството и колко издаде псевдоНародният съд у нас? В пъти повече и то срещу хора, само защото са били регенти, срещу народни представители и прочее хора без оцапани в кръв ръце. Престъпление! Безобразие!

  1. шизи слабоумно, не ръси простотии ми иди да дириш мустафата.
   аман от простаци, с говеждо самочувствие!

   1. Много ми е кеф ако г’о’в’н’я’р като теб ме обижда. Означава, че съм на прав път.

 2. Поредната повърня. Партизани, ятаци, ала-бала. Всички са платени рашистки агенти. Трябваше да бъдат очистени след 10.11.

  1. хапчетата шизи, хапчетата… а сетне си тури въжето, а аз ще намина да ритна табуретката.

 3. ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ Е НАЙ-ЧЕРНАТА ДАТА В НАШАТА ИСТОРИЯ – денят, в който фашистка Русия ни окупира. Ако не беше ни окупирала нямаше да има Народен съд, закрепостяване, Държавна сигурност, трудови лагери и политзатворници. Щяхме да ходим по цял свят и да внасяме световния опит в народното стопанство и нямаше да сме задължени да купуваме само тъпи руски тенекии и средновековна технология.

  1. правилно големите и оон са одобрили народния съд – да се изтрепи боклука вкарал България в национална катастрофа!
   до 75та плащахме репарации на гърция заради тези изроди!

    1. Шизи, че си прост сла6оумен идиот вече го показа.
     Пий си хапчетата!

     1. Не си спомням дали го написах…ще го напиша пак:
      Баце, ти си комунистически екскремент!

 4. Ако Чърчил не беше ни жертвал и не беше ни предал на сталинските диваци днес нямаше да има демографска криза и щяхме да сме нормална държава. СТИСКАЙТЕ ЗЪБИ, РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ. ЛОШОТО ПРЕДСТОИ.

  1. жертвал е. щот е видел що за боклуци са кобургготските изроди… даже е одобрявал турците да ни освободят от германците….

 5. хубаво е да се пише истината подкована с факти.
  хубаво е да се видят простите олихофрени, които отричат да ги приемат… че са фенове на партията за отрепките, споделяща ценностите за безродни слабоумници – герб.

  1. А ти от коя партия си, бе лумпено говедо? От Атака ли? Руската националистическа партия. Я си пий антифриза и търси дърво да се обесиш.

   1. Говедото те гледа от огледалото… утре заран го питай… и си вземи хапчетата шизи слабоумно.

   2. 85% твоята партия ко..ле са бивши членове наБКП, начело с Тиквата, Физкултурника, Майката и твоят партиен секретар Гербераст! Да те шиб..м в трансджендърния скапан зад..ик! Коллкото до Педала Чърчиля от неговия план да бъдем окупирани от турци ни спаси само 400 ооо корпус на маршал Жуков!!! Е как да не бъде разстрелян преговарящият с него Муравиев!

    1. шизито фоб няма партия.
     във всеки момент е готов да си извърти задника като идола му плевнелиев и работодателя цветанов.

 6. Ей…за такива като тоя русофоб има създадени доста вицове от старо и ново време. Но си спомням най-добрия, който завършваше така: „…чукча не читател, чукча – писател!…“
  Антон Гицов точно и ясно е описал причините и начина на създаването на Народния съд… но кой да го прочете! По-важното е да пише простотии, както му е поръчано (или си ги е измислил с болния си мозък). Пък може някой от по-младите българи и да му се хванaт…
  Сигурно и преди е имало подобни драскачи, та не се учудвам, че е имало осъдени не само палачи а и „други, невинни душици“, дето реално не са клали партизани и ятаци, а само са възхвалявали палачите!… Така че – да имаме предвид при следващия Народен съд да не ги пропускаме, че те си залужават въжето заради духовната мърсотия, с която ни заливат без умора!!…

  1. На някои индивиди трябва да им бъде отнемана клавиатурата! Особено, когато е констатирано IQ под 70 пункта! При горния комунистически инсект е възможна констатация дори на отрицателни стойности!

 7. Непосредствено след 9 септември започват масови репресии – арести на хора, принадлежащи към органите на властта, интелектуалци, обикновени граждани. Организират се убийства и побоища без съд и присъда, чиито точен брой е трудно да бъде установен.

  Навсякъде се гони целта за унищожаване на „фашизма“, но без да се изяснява какво точно е фашист. Това позволява разправия с невинни хора или такива, които са или могат да бъдат заплаха за управляващите. Възниква въдворяването в лагери, важен елемент от новата репресивна система. По време на процесите Политбюро на комунистическата партия не пропуска да се намеси и фактически определя размера и характера на наказанията за най-важните подсъдими.

  Най-тежки обаче са последиците от Народния съд, които се простират далеч след неговия край. Към присъдите са добавени високи парични глоби и конфискуване имуществото на осъдените (също забранено по конституция). Техните близки са принудени да носят стигмата от присъдите и правата им биват ограничавани, а наред с това стават жертви на тормоз.

  1. правилно са из6ивали изродите и екскрементите на кобургите!
   не е случайно, че във всички държави има съдилища, одобрени от оон, с такава цел.

   1. Хубавото е, че във всички държави, както и в нашата, има държавни психиатрични клиники. Там бихте могли да получите компетентна помощ и безплатно лечение.

    1. аз пиша факти, за разлика от слабоумно говедо като теб.
     пп. за простотията хапчета няма.

     1. Много активност, много нещо от кмнтр. Чудя се – на публикуван коментар ли Ви плащат? Колко изкарвате с този честен труд?

     2. Драги ми смехурко, днес научи нова дума! 🙂
      Освен Альоша, и наследниците на Кобургите да ти се освободят в гърлото! А тия дето ти плащат, да ти напълнят отвора, от където излизат екскрементите, с човечета! Да има изобилие.

   2. Ти си руски фашистки екстремент, говняр вонящ. Kristina шише факти, а ти плюеш защото си мръсен мангал. Пий си антифриза и се моли на шефа си да ти отпусне въже да се обесиш.

    1. фактите ги пише в мотивите за народния съд, присъдите му и документите за изплатените на гърция репарации. това, че говедото кристина се опитва да оправдае фашизма и плюе на кръвта и живота на жертвите на тези боклуци си е за нейна сметка.
     пий си хапчетата…

 8. NAI-4ERNATA DATA E PADANETO POD TURSKO ROBSTVO!A MOZE LI NJKOI DA OBJSNI:ZASHO
  SOFIJ I KLJUSTENDIL SA BOMBARDIRANI OT BRITANSKATA I JUGOSLAVSKA AVIATZIJ NA 10.01.
  1941-BEZ DA SME VAV VOINA ILI KAKVATO I DA BILO DRUGA PRI4INA?!BALGARIJ OBJVJVA VOIN
  A NA ANGLOAMERIKANTZITE 4AK PREZ APRIL 1941?!TA KOI-KOGO NAPADNA?!

 9. Този проклет от бога съд е причина за злокобната ни съдба. Лумпени комунисти,
  с научни титли ,се мъчат да оправдаят лумпените
  убийци . Да осъдиш на смърт убитите жертви
  на развилнялите престъпници е повече от
  позор. Тази дълбока рана щеше да заздравее
  ако комунистите убийци имаха поне малко
  човещина .Ako бяха казали и вие и ние се борихме
  за България. Ако всички българи бяха равни
  пред закона. Ако нямаше активни убици и
  врагове на народа….Уви, “вълкът козината си
  сменя на нрава никога” ! Престъпникът по
  горите и кръчмите си е престъпник и
  управлението на държавата . Комунистът,
  станал БСПист винаги ще си бъде комунист!!!!!

  1. съдът е резултат от действията на кобургските екскременти…
   правилно големите са решили, че трябва да си получат заслуженото!
   пп. заради тези изроди плащахме репарации на гърция до Ч75та….

  2. а какъв е станал партиецът пребоядисан на евроатлантик: боко, плевнята, цветанови, цачева и тнт? или отрепките като теб?

   1. Де да имаше хапчета. Току-виж щяхте да се излекувате от простотията си, кмнтр.
    Всеки луд с номера си, както е видно.

    1. Простотията е онуй дето те гледа от огледалото.
     Аз пиша факти. Боли ли слабоумната ти главица от истината?

 10. „Благодарение“ на „братята“турци ние преживяхме не дни,а черни векове!!!!Юли 1393година пада столицата Търново.След три години гаджалите окончателно ни завземат.През тези пет века бял ден не виждаме.И до сега нито един турчин не се е извинил за този най-черен период от нашата история.Добре поне,че беше Възродителния процес да им покажем на поганското племе кой командва парада

 11. 27-ми ноември 1919………….Най-черната дата в БЪЛГАРСКАТА история.Зависи кой от каква гледна точка разсъждава за нещата.Но турците направиха доста черен живота на БЪЛГАРИТЕ!!!Всички кланета над моя народ са черни дати.Май 1876-Батак….Капривщица,Брацигово,Клисура,Панагюрище,Стрелча,Перущица….1877година -Стара Загора…..въобще там където стъпи миризливия крак на турчина-стават само трагедии!!За фесовете това обаче са светли дати!Изпълнени с „гордост“!

 12. От историята, истинската, при честен прочит всеки може да каже: „Идва момент и „палачинката“ се обръща!“. А когато „палачинката“ се обърне …

 13. A. Straşimirov: “ Klaha naroda, kakto tur4in ne go e klal“. Prodıljaljavayte v sıştia duh, faşistki izrodi. Sıvsem skoro ruskoto robstvo şte vi zatrie totalno. Da jiveyat romlyanskite vi bratuşki ! Te şte „Vızrodyat“ svinskoto vi pleme, obre4eno na samouniştojenie.

 14. Само малоумници и непросветени комунисти могат да оправдават НАРОДНИЯ СЪД! Тоой е толкова народен, колкото те са се променили за 30 години! Знайте, това вече се изучава в училище, учителите от по-младото поколение до сега не знаеха за случилото се през 1945 г., но сега вече знаем и ще просветим младите хора, за да знаят за кого да гласуват, да направят своя информиран избор! Бяхте се скрили в миша дупка и сте чакали да мине времето, за да се забрави, но за ваше съжаление, другари комунисти, вече е пуснат духа от бутилката, мръсните ви дела ще бъдат разказани на поколенията, които идват след нас! За да няма никога повече комунизъм!

  1. Шизи неграмотно, прочети фактите.
   Браво на демокрара кимон георгиев, избран от чърчил, изоълнил волята на трите големи и ликвидирал царските и другите екскременти, заради които плащакме репарации на гърция до 75 година.
   Малко слабоумен боклук са изтрепали както виждам.

 15. русофоба е не само за лудница,но направо за трепане!За тоя психясъл тип няма и лекарства.

 16. Кой моме Булгария не видял,Той не Я евал….
  Момето беше Съюэник на Фашето…
  И като така, на 1-ви февруари …
  кой къде эавари…им го натовари

  И сега си е така
  с теэ Гербави л@йн@
  УРААА
  И Само Тиквето от БКП-то

 17. Много активност, много нещо от кмнтр. Чудя се – на публикуван коментар ли Ви плащат? Колко изкарвате с този честен труд?

 18. Сноп пръчи от Хан Кубрат вэяли,
  Па фашиэъма основали…
  УРААА…
  / Фаше оэначава снопа на Кубрата…
  И така…на 3 морета Момата
  Эаголи краката…и …Бата Мата../

 19. коба-изрод ислямски-Недей да се оповаваш на Страшимиров!Каквото и да е казал-това не опрощава турските грехове към БЪЛГАРИЯ!!!А те са милиони!!!Ще ми плащаш турско животно!

 20. Още на времето моите деди са ви усетили що за боклуци сте били и …бой по твърдите ви кратуни! Ето на, стотици години след това сте се клали помежду си! И до ден днешен няма единство и хармония помежду ви! Вече нямаме намерение да ви закачаме а само ще ви гледаме сеира, докато и последния от това ненужно племе си замине в отвъдното!

 21. Както вчера коментирах в друг сайт- всекиму заслуженото.По лелина линия,свекър и е бил най богатия земевладелец в старозагорско.Него защо не са го съдили и убили?По дядова ми линия сестра му е женена в София и притежават фабрики, аптеки и кооперация на Витошка.Инелигенти с фармацевтично образование.Тях защо не са ги съдили и убили.Изтребен е, и то справедливо,буклука който е клал и е измъчвал българският народ,и е горил къщите му.

 22. Трудно ми е да определя, но съдбата на българи и украинци днес не е за завиждане – аман от фашисти, и антифашисти, – аман от комунисти, и антикомунисти!!!!!! Забравяте, че 500 години турчалята са вилняли по земите ни с благословията на венециянските евреи, а братята им по късно спретват октомврийската „революция“, като се харчат охолно. Днес около 3млн. евреи са в Русия, и 4млн. са в Америка, или обратно, но в състава на КПСС и БКП са били в изобилие, . Та като ще расъждаваме за комунизъм, дайте да видим защо „османците“ около 50 години ни „превземат“ предимно с еврейски си васалитет, и чак султана „светкавица“ поставя цялостното туРско „присъствие“ по земите ни. Да точно така, говорим не за османско „присъствие, а за турско – защото евреите баха мааму и на османците. Героите от днешното дупесе в коя дупка са се крили, че Народния съд ги забравя…, че правата и свободите им… също???? Клали са ни както турчин не ни е клал… Ами породилата се шуробаджанащината след освобождението ни, признава ли заслугите на героите опълченци, потомците от времето на Ботев, и Левски…майка му… поклон пред тлените останки на всички изстрадали… Време е да спрем да се мразим, и помислим без злоба за държавата си, и каква ще я оставим за поколенията.

  1. И ти още един руски фашистки пропагандатор. Руснаците и родните лакеи „учени“ и „професори“ ни промиха мозъците с лъжи, че Русия ни е освободила от лошите турци. След фашисткото робство се оказа, че турците са със столетия по-морални от московските диваци.

   1. родните лакеи не са само професори, а и евроатлантици кат плевнелиев и цветанов.

 23. Към цензурата от ТРУД .КМНТРто не е ли <<много активно коментирате<<.Няма такъв простак. Впрочем има,Волен Сидеров

  1. труд няма цензура шизи… иди в немски форум да научиш значението на думата… а за простак – виж се в огледалото.

 24. делиормански-Гордееш ли се с това,което са сторили твоите деди-башибозуците над моите?А,киртак?Какви сме ние БЪЛГАРИТЕ не е твоя работа да ни съдиш!Не може едно турско нищожество да оценява достойнствата на БЪЛГАРИНА!Та вие ни колехте наред-напълно невинните,жените,децата,старците….С това ли се гордееш бе мюсюлмански нерез?Проклинам паметта на всичките ти деди-изроди!На теб и на твоите „сънародници“.Проклинам свинската ви религия,която ти животно изповядваш!Къде са „предимствата“на исляма,бе дрисльо?Нали се гордееш,че си рязан скот?Да ти Е-Б-А мамата кирташка!На теб и на всички,които се гордеете,че сте свине-а турци!!!

 25. това е позаср@нска* опортка от година-две насам – за т. нар. „народен“ съд да се изкарат виновни англичани и американци, а рашките – „асвабадьитьельи“. всички в л@йна, само камунястите – в бяло. идва ви коледата, червени свине, подготвяйте се!
  ________________________
  *- поз@срано – един конкретен адрес на ул. „позитано“.

  1. шшшш, вземи си хапчетата, че ще станеш кат другите тролове на слабоумника цецо….

   1. Значи е безплатна тогава! Няма кЪ да са не е продала тая мастия, кмнтр!

 26. Господ е всемогъщ. Неговият Архангел на Свободата може да върне живота на Баташките клетници, барабар с“ робството“ при турския „фараон“. Избирайте, нещастници ! Понеже сте подла, неблагодарна, циганска сган, Всевишния от 140 години ви наказва с „Освободителния“ руски, швабски и американски Сатана. Бесът им не стихва и за миг, и тъй както е тръгнало, май воистина ще разкатаят фамилията на свинското ви племе. Да се помолим Аллаху за милост, оти потомците на Завоевателя в РОМелия, след десетина години, няма да има кого да „поробят“.

 27. Авторът Антон Гицов, със статията си оправдаваща решенията на „Народния съд“, проявява нечуван цинизъм. В решенията на „народните съдии“ няма капка хуманизъм. Може ли да се предявят обвинения на 11122 човека и да се издадат 2730 смъртни присъди и 1305 доживотни присъди. А колко души са избити без съд и присъда… За какво? За това че са се борили срещу бандитите комунисти, които искат да свалят законната власт на държавата. Такива ги разстрелват в целия свят. Само че никой не дава сведение колко шумкари са избити. Самите комунисти си предписват избити около 2000 човека, но на комунист може ли да се вярва?
  Само заслепени човекомразци може да защитават действията на комунистите след 09.09.1944 година и решенията на „Народния съд“!

  1. Защо мислиш , че като ръсиш лъжи , няма кой да те опровергае ? Архивите до 09.09.1944 г. са на лице – над 9 000 убити партизани с отрязани глави и трупове по мегданите на селата , над 20 000 ятаци избити при полицейски жандармерийски акции и запалени над 2 100 къщи – всичко това без съд и присъди и заплащане за партизанска глава 50 000 лв.тогавашни . А след 09.09.1944 г. освен от Народния съд , без съд и присъди са утрепани няколко стотин фашисти , активни по места – от пряко засегнати – а пряко засегнати от фашистката власт са освен комунисти – земеделци , анархисти , безпартийни . А колко е легитимна и законна фашистката власт до 09.09.1944 г. , вкарала България във ВСВ на страната на Хитлер срещу САЩ , Англия и СССР ? Същата фашистка власт се установява след 09.06.1923 г. – с клането на Ал.Стамболийски , премиер на ЗАКОННО земеделско правителство . Всички следващи жертви на фашистката власт до 09.09.1944 г. са следствие на кръвожадността на вашите деди фашисти , завзели властта с клането на Стамболийски . Съвсем естествено след 09.09.1944 г. се активира и отмъстителност . А Народният съд в България е създаден по нареждане на победителите във ВСВ – САЩ , Англия , СССР и Франция . А във Франция от техния народен съд са издадени и изпълнени веднага над 12 000 смъртни присъди .

   1. Много се силиш бре! По искане на любимият ви пиян залян лидер Георги Димитров за справка относно числения състав на партизанските отряди, на 12.03.1944 год. от ЦК на БРП е изпратена шифрована телеграма, в която се докладва че:
    „…В партизанските отряди около 25-30% са комунисти, толкова са комсомолците, останалите са безпартийни. По възрастов състав-в отрядите главно са младежи, от тях 70-75% са селски бедняци, около 20% са работници, останалите са интелигенция…в 12 окръга има 26 отряда с обща численост 2320 човека…“
    Справка: „Г.Димитров, Дневник. 9март1933-06февруари 1949 г.“ Университетско издателство „Св. Климент Охридски, София 1997 г. стр.414
    За какви 9000 убити партизани и 20000 убити ятаци ми говориш ми говориш! За това написах по-горе, че на комунист вяра не трябва да се има! Комунистите(социалистите) са патологични лъжци и крадци! До ден днешен!

     1. flint, ти там от излезлите материали, статията на вестник „Дума ли ми препоръчваш? Или на socbg? Хайде малко по-сериозно да спорим! Там няма цитиран нито един източник с данни. А данните, които изнесох за броя на партизаните се цитира, без да се покаже източника. Убийства е имало. И отрязани глави също! Бог да прости нещастниците. Но такива гръмки цифри са смешни. Толкова партизани и ятаци може да е имало вече на 10.09.1944 г. Сърдете се на Георги Димитров, че е водил дневник и в него е цитирал данните на ЦК на БРП.

  2. ходи се оплаквай на победителите, че са решили да изтрепят фашистките подлоги!

   аз лично намирам, че кобургготските изроди и подлогите им е трябвало да бъдат затворени в каменоломните и пуснати, след като са изплатили всички репарации на гърция… па ако ще и след 100 века да е това.
   а като гледам и слабоумните им „наследници“, демократичният народен съд е бил много хуманен и с ограничен периметър.

    1. И поръчковият дисидент плевнелиев носеше подобни лозунги на митинга на бкп.
     Пий си хапчетата шизи!

 28. Ало , модераторите , защо не пускате коментара ми ? Нито обиждам , нито лъжа , нито „коментирам прекалено бързо“ , нито пиша еднакви коментари – вие не пускате единия , та да пускате два еднакви !

 29. „романе“-Абе турски мангал-има ли за какво ние БЪЛГАРИТЕ да бъдем „благодарни“на турците?Звучи като анектод!Че ни отнехте държавата насилствено,коварно и подло?Че ни третирахте като добитък?Че при всяко надигане да си върнем изконната бащина земя-ни подлагахте на поголовна сеч?Дори по-лошо!Измисляхте всякакви гадости като:набучване на кол,изгаряне на живи хора,изнасилване на момичета пред майките им,изнасилване на жени пред децата им-все турски патенти!Че изнасилвахте наред по всяко време,като считахте това за нормално!?Че ни вземахте децата отново насила,за да ги правите най-лошото-еничари,насилници,убийци на християните?Колко майки разплакахте-вашта мама турска?Колко невинни съдби погубихте,защото сте диви,първобитни,незнаещи милост?Как убивахте всичко прогресивно,напредничаво,съвременно за времето си?За да налагате най-назадничавата,най-просташката,най-идиотската,най-агресивната,най-несправедливата,най-животинската религия-исляма!За това ли трябва да ви благодарим,а-ислямско животно?До край на 19-ти век всички европейски нации дадоха нещо на света!Само турската помия нямаше какво да даде!Защото и днес турците не са мръднали и с милиметър!Било то в „постиженията“.Било то в мисленето.21-ви век сме вече,а турците още са на ниво 14-ти век!Защото няма по-тъп „народ“от турския!!!

 30. БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ
  Клали,яли, пили и пеяли,
  Па на 1-ви февруари ПЛАЩАЛЕ,
  УРААА…

 31. БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИ
  „На 3 морета“ срале и пикале
  Клали,яли, пили и пеялe
  Па на 1-ви февруари ПЛАЩАЛЕ,
  УРААА…

 32. „АЛО,АЛО, Няма да повтарям.“..!!!
  Когато съм каэал УРААА…
  Фоба моментално да ми цуне .РААА
  УРААА…

 33. 1-ва и 2- ра СВЕТОВНА ВОЙНА
  СЪЮЭНИК ГЕРМАНИЯ ДВЕ
  НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ДОКАРА
  СЕГА ТРЕТА СЕ ЭАДАВА
  В ГЕРБЕРСКА БУЛГАР ФОБСКА
  АНТИ РУСКА ДЪРЖАВА

  И ПАК НЮРНБЕРСКИ ПРОЦЕС
  И НОВ 1-ВИ ФЕВР. В ПРОГРЕС
  / ако има живи
  фоби въшливи/
  УРААА…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.