Първо злато за България в Буенос Айрес

Българските спортисти спечелиха четвърти златен медал на летните олимпийски игри за младежи в Буенос Айрес, след като Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха над всички във финала на смесените двойки в акробатиката. Родният дует влезе с трети резултат в битката за отличията, но там получи оценка от 27,850 точки – най-висока от всички. След тях останаха двойките на Израел и Украйна.

Титлата е втора за двамата акробати, но първа на сметката на България. Те триумфираха и в надпреварата за смесени отбори. Подобни титли имат още бадминтонистката Мария Делчева и стрелецът Кирил Киров, а тенисистът Адриан Андреев взе сребро на двойки, но тези отличия не се броят за неофициалното класиране по медали.

В него България вече е на 40-о място с 1 златен, 2 сребърни и 2 бронзови. Своя принос към „реколтата“ имаше и Валентин Андреев, завършил втори в хвърлянето на чук. 17-годишният българин постигна 81,67 метра, а сборът му от двата състезателни дни, според който се определя класирането, е 163,96 м. Пред него е само световният рекордьор във възрастовата група Михайло Кохан (Украйна), събрал 171,11 м.

Яна Копчева пък остана шеста на гюле със сбор от 30,65 м, след като вчера тласна 15,24 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт