Пътниците, които се усъмниха, че ще ги вози пиян шофьор, се прибират в България

Пътниците от българския автобус, които се усъмниха, че единият от шофьорите е пиян и извикаха полиция в Лондон, все още пътуват към България. Тази сутрин малко след 7 ч. те бяха на проверка на сръбската граница. „Всичко е наред”, каза пред БТВ Вела Чанкова, пътник в автобуса.

По думите ѝ преди Мюнхен са дошли двама нови шофьори, които се сменят на всеки 2 часа.

Тя не приема твърденията на фирмата, че шофьорът, за когото имаха съмнения, нямало да кара автобуса. От фирмата вече обясниха, че той е техен служител, но нямало да сяда зад волана. От там посочиха също, че той не е бил пиян и се е прибирал като пътник за България.

„Той е наш служител на длъжност шофьор във фирмата, но по времето, когато е направена проверката и е взета алкохолната проба, той не е шофирал, не е предвиден да управлява и не е имал намерение да управлява автобуса. Пробата, взета от английските полицаи, е отрицателна. Ако английските служби, извикани за проверка, бяха установили, че той е пиян, дали щеше да бъде пуснат. Служител е на нашата фирма, но не е шофирал”, каза Кристина Попова, мениджър в автобусната фирма.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България