Радев: Парламент ще има най-рано следващата седмица

Парламент най-рано ще има през следващата седмица, като междувременно участващите в преговори за общо управление трябва да постигнат напредък, за да могат да приемат бюджет и да сформират правителство. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев пред журналисти.

"Парламентарно представените партии имат две важни задачи - съставяне на правителство на база на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на бюджет. Задачите изискват баланс и време за диалог. С оглед тези два приоритета, до края на тази седмица ще разберете кога ще свикам Народното събрание", обяви държавният глава.

Той подчерта, че "заедно с нашите братя от Република Северна Македония "скърбим след тежкия пътен инцидент край Боснек, в който загинаха 45 души. "Има много действия - най-вече по линия на разпознаването на загиналите, тяхното транспортиране, оформянето на всички формалности", отбеляза Румен Радев. Той е провел разговори с премиера и президента на югозападната ни съседка, като в тях са взели участие и министри от двете страни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика