Радо Янков изпусна да отмъсти на шампиона

Радослав Янков не успя да вземе малък реванш от новия носител на Големия кристален глобус в паралелните дисциплини на сноуборда Андреас Промегер. Чепеларецът и Теодора Пенчева бяха на крачка от сензация в последния старт от финалите на Световната купа във Винтерберг (Германия). На четвъртфинала в отборното състезание те отстъпиха едва с 4 стотни на суперфаворита Австрия, в чийто състав освен Промегер бе и носителката на малката купа в паралелния слалом Даниела Улбинг. Това отреди осмо място на българския тим.

Преди това Янков и Пенчева отстраниха корейците Хае-Рим Йон и Сан Хо Лий на осминафиналите. На финала пък Австрия отстъпи на Италия.

Българският ас афишира задоволство от второто си място в крайното класиране за сезона, въпреки че не успя да защити глобуса.

„Изключително съм радостен, че успях да постигна такъв резултат - заяви Янков. - Въпреки че съм на второ място, за мен това е страхотно представяне. Успях отново да покажа, че съм един от най-добрите в света. Днес за първи път бях с толкова голяма агитка извън пределите на родината. Подкрепата беше невероятна!“

Треньорът му Георги Атанасов отбеляза, че този сезон е бил значително по-труден от предишния и оцени високо малката купа в слалома, който е олимпийска дисциплина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт