Раздори тресат „Виктория" преди реванша с „Лудогорец“

Viktoria Plzen react as they leave the pitch at the end of the UEFA Europa League group E football match Villarreal CF vs FC Viktoria Plzen at El Madrigal stadium in Villareal on October 1, 2015. AFP PHOTO/ JOSE JORDAN / AFP PHOTO / JOSE JORDAN

 

Черни буреносни облаци се настаниха над „Виктория“ (Пилзен) преди реванша с „Лудогорец“ от плейофната фаза в Шампионската лига. Чешкият тим има тежката задача да заличава пасив от два гола след поражението с 0:2 от „орлите“ в София преди седмица.

Но вместо оптимизъм и ентусиазъм предвид важния сблъсък в съблекалнята на „Виктория“ се хванаха за гушите. Капитанът на тима Роман Хубник дръпна конско на своите съотборници на почивката на двубоя срещу „Злин“ от вътрешния шампионат, загубен впоследствие с познатото 0:2.

„Забавно ли ви е? - попитал остро бранителят, а по-късно разкри пред медиите - Продукцията, която изнесохме срещу "Злин", не е достойна за клуб като "Виктория". Речта, която изнесох в съблекалнята, не трябва да се повтаря. Нужно бе да викам на момчетата, да живнат малко. Бяхме мъртви на терена, без да се борим. Формата ни е, меко казано, разочароваща."

Медиите в Чехия на свой ред разкъсаха от критики тима от Пилзен. Местната преса дори заговори за треньорска рокада на „Дусан Арена“ при задълбочаване на кризата. През последните години това се превърна в тенденция за настоящото ръководство, което от 2013 година насам смени трима специалисти, преди Роман Пиварник да застане начело на отбора.

От своя страна наставникът на „Виктория“ е взел крайното решение теренът на стадиона да бъде намален, за да има по-малки пространства за контраатака за гостите. Той е наясно, че „орлите“ ще играят прибрано в реванша, изчаквайки за грешки на противника.

Коментари

Задължително поле