Разпадът на норвежката крепост

Cardiff City's manager Ole Gunnar Solskjaer gestures after their English Premier League soccer match against West Browich Albion at the Hawthorns in West Bromwich, central England, March 29, 2014. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Норвежката крепост, в която „Манчестър Юнайтед“ се превърна под ръководството на Оле Гунар Солскяер, започна постепенно да се разпада. Две седмици, след като младият, но талантлив мениджър подписа дългосрочен договор с клуба, няма и помен от блестящата серия, в която се намираха „червените дяволи“ след смяната на Жозе Моуриньо в средата на декември. Английският колос допусна втора поредна домакинска загуба в Шампионската лига – 0:1 от „Барселона“. В интерес на истината, откакто „Юнайтед“ отстрани сензационно ПСЖ насред Париж след успеха с 3:1, отборът падна в четири от петте мача във всички турнири. Тимът победи единствено „Уотфорд“ (2:1) у дома, но играта далеч не бе впечатляваща. След това дойде и отпадането от „Уулвърхямптън“ (1:2) за ФА Къп. А слабата серия отново постави под въпрос мястото на тима в топ 4 на Висшата лига. Така блясъкът на норвежеца постепенно започна да избледнява, а клубът се върна в суровата действителност и с голям шанс да остане без трофей в края на кампанията.

В сряда вечер „Юнайтед“ така и не успя да отправи точен удар в очертанията на вратата на каталунците. Най-чистото положение се откри пред Диого Далот, чийто изстрел с глава бе на път да излезе в тъч. Единственият гол пък бе дело на... Люк Шоу. Бранителят неволно насочи топката в собствената си врата след впечатляваща многоходова атака на гостите. Последното докосване преди английския национал да се намеси пък бе на Луис Суарес. Голът можеше да бъде неправилно отменен, ако не бе намесата на системата ВАР. А с попадението на Шоу „Манчестър Юнайтед“ еднолично оглави негативната класация – нито един друг отбор няма повече автоголове в историята на турнира на богатите. За Суарес, който продължава да чака първи гол като гост в надпреварата от 3 години насам, пък остана утехата, тъй като той е петият уругваец с минимум 50 мача в Шампионската лига. Пред него са единствено Диего Годин и Единсон Кавани с по 59, Макси Перейра и Паоло Монтеро – 57.

Успоредно с незадоволителните резултати, в Англия разкриха любопитна тайна от кухнята на „Олд Трафорд“ - срив в отношенията между мениджъра и голямата звезда Пол Погба. Според френското издание „Ле Паризиен“, двамата вече не се разбират така добре, както бе в началото. Това е и причината световният шампион с Франция да мисли все повече за изходящ трансфер в посока „Реал“ (Мадрид).

И докато феновете на „Манчестър“ се мъчат да си спомнят кога беше последният успех на любимците им в елиминационната фаза на Шампионската лига (б.а. 2014 година срещу „Шахтьор“), в Испания направиха дисекция на победното попадение на „Барса“. Зад успешната атака на каталунците стоят 47 точни подавания, преминали през абсолютно всеки един играч на терена в рамките на 194 секунди.

„Играхме срещу страхотен отбор – призна след срещата Солскяер. - Дуелът не е от леките, но ще отидем на реванша с ясното знание, че можем да вкараме гол там.“

Реваншът е идният вторник на „Камп Ноу“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят