Разследват смъртта на 18-годишен младеж, пребит пред дискотека в Пловдив

Снимка: Архив

18-годишен младеж е починал вчера, след като е бил в кома заради побой пред пловдивска дискотека, станал на Хелоуин (31 октомври 2019 г.). Прокуратурата започна разследване по случая, съобщи БНР.

Момчето, което е от Асеновград, заедно с приятелката си празнувал в нощно заведение на бул. "Санкт Петербург", когато се спречкал с други посетители и се наложило охраната да го изведе навън. Продължили да се разправят и опонентът ударил Георги в лицето с юмруци. Асеновградчанинът паднал и си ударил главата в тротоара.

Приет е в интензивно отделение с тежка черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

Извършителят, който е на около 20 години и е студент, е задържан малко след инцидента. Той е с постоянна мярка „задържане под стража“ от Окръжен съд. На първа инстанция е бил освободен под гаранция, но Окръжният съд го е оставил в ареста.

Близо 2 седмици Георги бе в кома, но снощи е починал.

Заместник окръжният прокурор Галин Гавраилов уточни, че първоначално делото се е водило от Районната прокуратура, докато Георги е бил в болница, за причиняване на средна телесна повреда. "След смъртта му обаче случаят е поет от Окръжна прокуратура, като наблюдаващият прокурор ще прецени как да бъде преквалифицирано обвинението. Правната квалификация е или по чл. 115 от НК, или чл. 124 от НК. Единият текст е за за умишлено убийство, а другият - за умишлено причиняване на телесна повреда, при която при непредпазливост е причинена смърт", допълни прокурор Гавраилов.

Коментари

Задължително поле