Пост на турски език се появи в профила на президента Радев във Фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Лео Кадели: Приятели, помагайте

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Холандската полиция ще конфискува скъпи дрехи от младежи, ако не обяснят как са платили за тях

Времето ще е облачно, с валежи от дъжд и сняг

Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Разширяват пешеходните зони в центъра на Пловдив и в Стария град

Процесът по разширяване на пешеходните зони и пространства на пъпа на Пловдив, в арт квартал „Капана“ и в Стария град и извеждането на потока от автомобили оттам продължава с пълна сила, декларира кметът Иван Тотев. Следващата стъпка в тази посока е въвеждането на успоредно паркиране по ул. „Отец Паисий“, съчетано с разширяване на тротоарните зони и забрана за паркиране по ул. „Железарска“. Тези два проекта ще се реализират паралелно с изграждане на шестетажния паркинг на мястото на бившия ТЕЛК край храма „Св. св. Кирил и Методий“ и едноименната гимназия, за който все още се чака разрешение от НИНКН, за да стартира изграждането му.

На 30 май от 18 часа в Балабановата къща пък ще се проведе голямо обществено обсъждане за регулиране на достъпа на МПС-та до архитектурния резерват „Старинен Пловдив“. Кметът Иван Тотев покани живеещите в Стария град на него, за да вземат заедно най-доброто за всички решение. В момента НИНКН съгласува проекта за новата бариера на ул. „Съборна“, с която ще се въведе електронен достъп до Стария Пловдив. На срещата с граждани ще се коментира също така ограничаване достъпа на автомобили през ул. „Митрополит Панарет“. „За нас е важно до края на тази година да предприемем всички нужни мерки, за да бъде уреден достъпът до Стария град още през 2018 г. И да сложим веднъж завинаги край на индианските нишки от японски и чужди туристи, провиращи се между паркираните там коли. Тези гледки не кореспондират с желания от общината туристически продукт“, отсече кметът Тотев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.