Разширяват фабрика за преработка на мед с 1 млн. евро

Внедряват нова технология в базата в село Масларево и разкриват нови работни места

Разширяват фабриката за преработка на мед и пчелни изделия в село Масларево, община Полски Тръмбеш. Новата база е по европейски проект за 1 млн.евро. Площадката е до действащото от 14 години предприятие.

Собствениците пускат модерна технология,която е българска. Тя е вертикална и ще подобри производството на продуктите, а капацитетът е над 2000 тона продукция годишно. Ще има и 7-8 нови работни места.

В момента във фабриката работят 20 души от селото. През 2004 г. бизнесменът Румен Милев търси подходящ терен в България, който да е съобразен с удобна транспортна схема. Така попада в Масларево и вдига фабриката до отдавна фалиралата база за производство на капачки. Инвестицията тогава е 1 млн.лв. по САПАРД, а предприятието бе открито в началото на 2005 г. върху площ от 1,4 дка.

То преработва около 2000 тона годишно, а продукцията основно е за износ. Процесът е изцяло технологизиран, като при преработката на пчелния продукт до него не се докосва човешка ръка. Новата технологична линия в строящата се база ще бъде същата и заради това е заета малко работна ръка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България