Рамос е наследникът на Кристиано Роналдо

Серхио Рамос е наследникът на Кристиано Роналдо в "Реал" (Мадрид). Португалската звезда напусна "кралете“ през лятото, а това очаквано се отрази върху резултатността на тима. През настоящия сезон отборът има 30 отбелязани гола в 20 кръга на Ла Лига. Преди година по същото време "Реал" бе отбелязал 43 пъти.

Роналдо има неочакван заместник и той се казва Серхио Рамос. Бранителят вече е най-резултатният играч на тима, като в 30 срещи във всички турнири има 9 попадения. Седем от тях са от дузпи, като капитанът на "балета" няма пропуск от бялата точка. Рамос вкара от наказателен удар и срещу "Жирона" в първа среща от 1/4-финалите за Купата на краля (4:2). Защитникът опъна мрежата и от игрова ситуация, но двете попадения на гостуващия тим оставят реванша отворен.

"Още нищо не се знае - каза Сантиаго Солари, треньор на "Реал". - Сблъсъкът не е решен и очаквам труден реванш, в който ще имаме нужда от солидна игра в дефанзивен план".

Бразилецът Винисиус изигра нов силен мач и поведе в класацията по асистенции в турнира с 5 ключови подавания.

Халфът Иско се появи като резерва. Бъдещето му на „Сантяго Бернабеу“ е под въпрос. Играчът не иска да напусне тима, въпреки интереса от „Манчестър Сити“, „Интер“, „Ювентус“ и ПСЖ. Неговият приоритет е да продължи да играе за „Реал“ и през следващия сезон, но това зависи от едно важно условие: дали Сантиаго Солари ще остане начело на отбора. Ако аржентинецът запази поста си, то Иско ще поиска трансфер.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят