Регионалният министър Нанков: Има един саниран блок, в който са използвани материали с проблеми

Предстои дебат как трябва да продължи програмата

Има един блок, саниран по програмата за енергийна ефективност у нас, в който са използвани материали с проблеми. Въпросният проблемен блок се намира в Бургас, призна регионалният министър Николай Нанков в ефира на bTV.

Това е показала проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, започнала след разследване на  телевизията за материалите, използвани за топлоизолация на високите сгради у нас.

При останалите блокове са използвани материали, които са с клас B – трудногорими, добави министър Нанков.

„Проверката тече и сега. Ще направим и повторни тестове на част на материалите. Другата седмица ще сме готови с окончателните резултати”, добави той.

За момента не е ясно колко ще струва повторният ремонт на новоремонтирания блок, но ще се търси техническо решение за нейното обезопасяване.

Министър Нанков прогнозира, че е възможна търговска измама.

От регионалното министерство са проверили 70 сгради, избрани на случаен принцип, след  сигнали на граждани за некачествено извършен ремонт по националната програма за енергиина ефективност. В 64 от тях не са открити никакви проблеми.

Министър Нанков посочи още, че в момента се санират 580 сгради, а има осигурен ресурс за 2022. През септември предстои дебат как трябва да продължи програмата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България