Режисьори от Унгария, Австрия и Франция в журито на Международния филмов Фестивал „Бургас 2020“

Фотографът Александър Станишев, който също ще е част от журито

Събитието ще се проведе през юли

Петото издание на Международен филмов фестивал Бургас ще се състои в разгара на лятото : от 18 – до 25 юли в пространството на Културен център "Морско казино".

Петчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма. То е в състав от уважавани представители на гилдията - унгарския режисьор и сценарист Ференц Тьорьок, австрийския режисьор Щефан Бохун и селекционера от Франция Денис Алканиз. 

Алканиз ще представи специално подбрана късометражна селекция, свързана със скейт културата. Събитието се реализира съвместно с френския фестивал "Tous Courts". 

юСвоя вот в селекцията на финалистите ще дадат актьора, режисьор и музикант Рушен Видинлиев, популярен с главните си роли в нашумелите ленти "Снимка с Юки" , "18% сиво" и фотографа и оператор Александър Станишев.

За ценителите на стойностното кино и гостите на Бургас, организаторите са подготвили премиерни за България заглавия и филмови продукции, отличени на водещи европейски кино форум.и

По време на Международния филмов Фестивал „Бургас '2020“, всички събития в програмата ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, указани от Министерството на здравеопазването.

Коментари

Задължително поле