Резервите откъснаха "Ювентус" на върха

Помощ от резервната скамейка се оказа решаваща за откъсването на "Ювентус" на върха в италианското първенство. "Старата госпожа" вече води с 11 точки пред втория "Наполи", въпреки че са изминали едва 21 кръга от старта на шампионата. "Черно-белите" все още нямат и загуба в Серия А.

На "Олимпико" срещу "Лацио" тимът на Масимилиано Алегри губеше в резултата с 0:1 до 75-ата минута. За капак през първото полувреме "Ювентус" дори нямаше опит за изстрел към вратата на домакините. Агонията обаче приключи в заключителните минути, като грандът от Торино постигна пълен обрат. Успехът пък прави тимът да изглежда несломим до месец май.

До спасението се стигна след гениален ход на треньора Алегри. Малко преди обратът той замени Федерико Бернардески за Блес Матюиди и Дъглас Коста за Жоао Кансело. Португалският защитник с влизането в игра изравни, а четири минути преди края бе фаулиран в наказателното на "Лацио". Това и чакаше Кристиано Роналдо, който с бомбен неспасяем шут донесе победата на "Ювентус". За звездата на тима това беше 8-и пореден мач на чужд терен, в който неизменно се разписва. Откакто в Серия А се присъждат по 3 точки за победа (сезон 1994/95), никой друг футболист не може да се похвали с подобно постижение.

„Не помня да са имали толкова проблеми от началото на сезона – каза Симоне Индзаги, треньор на „Лацио“. - Нанесохме девет удара в очертанията на вратата за цял мач, а те - само три. Прегърнах всички играчи след финалния сигнал, тъй като изиграха страхотен двубой. Единственият негативен момент е резултатът, но ако не вкараш втори гол на „Ювентус“, ще си платиш за това. „Лацио“ бе агресивен и създаде на нашия съперник повече проблеми, отколкото всеки друг отбор в хода на сезона“.

„Ювентус“ вече е с 59 точки в таблицата, докато „Лацио“ има 32 и е осми.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят