Автобус „захапа“ крака на жена и потегли

Министър Каракачанов открива исторически паметник, посветен на Дойранската епопея

Британец загуби 4 апартамента в Банско, не плащал данъци и поддръжка

Премиерът Борисов разпореди работа в пълен синхрон и в съкратени срокове относно ситуацията с язовир „Студена“ (СТЕНОГРАМА)

Внучката на Тодор Колев се снима дибидюс (СНИМКА)

Отложиха дело за избор на съветници в Горна Оряховица за изслушване на експертиза

Купуване на недвижими имоти в Гърция вече и чрез ПОС-терминал

Парламентът прие държавния бюджет за 2020 г.

Задържаха за 72 часа шофьора, причинил смърт на 5-годишно дете Обвинен е в три нарушения на Закона за движение по пътищата и за бягство от местопроизшествието

МВнР: Българите в Италия да избягват наводнените райони и най-вече Венеция

По-слаб финал на сезона отчетоха хотелите във Варненско

Адвокат на Цветан Василев: Той иска да бъде разпитан по делото „КТБ“

„Цеките“ от Efbet собственици на купища имоти за десетки милиони в България и в чужбина

Жена загина при пожар във Варна

Джакпотите от тотото връщат българите от чужбина

Ректорът на ВТУ ще връчи на 103 преподаватели от ВТУ грамотите Maxima cum laude С Почетен златен медал удостояват проф. Стоян Панайотов Буров

Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов; Снимка: Архив

На 31 октомври 2019 г., 11, 00 ч., в аулата на Университета ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители.

Честването ще започне с приветствие по случай Деня на народните будители от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

Удостоверения за присъдени от Академичния съвет почетни звания и отличия ще получат изявени преподаватели, които тази година навършиха възраст за пенсия и се оттеглят от активна преподавателска дейност. Почетното звание „Емеритус професор на ВТУ (Professor emeritus)“ Академичният съвет присъди на чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Панайотов Буров, на проф. д.ф.н. Пенка Стоянова Бурова, на проф. д-р Иванка Иванова Дончева и на проф. д-р Людмила Константинова Костова за техния значим принос в учебната и научната дейност и заслугите им към развитието и укрепването на Великотърновския университет.

Почетен златен медал е присъден на чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Панайотов Буров за дългогодишна и ползотворна дейност като преподавател и учен с доказан принос в развитието на модерната българистична лингвистика, като ръководител на различни нива на административни звена на Великотърновския университет и с изключителен принос за издигане и утвърждаване авторитета на Великотърновския университет, както и във връзка с неговото пенсиониране от 1 юни 2019 година.

Почетен сребърен медал на ВТУ получават проф. д-р Иванка Иванова Дончева и доц. д-р Пепа Петрова Лунгарова във връзка с тяхното пенсиониране и за цялостна преподавателска, научноизследователска и административна работа.

С почетното звание „Почетен преподавател на Филологическия факултет“ е удостоена доц. д-р Пепа Петрова Лунгарова за съществен принос в популяризирането, издигането и утвърждаването на името на Филологическия факултет при ВТУ.

На тържественото събрание ректорът проф. д-р Христо Бонджолов ще връчи грамотите Maxima cum laude на повишените в научна степен и академична длъжност преподаватели в периода 1.10.2018 г. – 1.10.2019 г. :
научна степен един „доктор на науките“, 80 с образователна и научна степен „доктор“, 8 професори и 14 доценти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.