Започва обработката срещу комари в София

Новакът „Царско село“ представи каре нови

Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Ректорът на СУ критикува политиците, повели шествието за 24 май Традиционният ред е най-отпред върви българското духовенство, каза проф. Анастас Герджиков

По традиция Софийският университет „Св. Климент Охридски” отбеляза 24 май с академично тържество в аулата.

„Всички усещаме дълбоко в себе си, че културата и духовността са най-човешко, това, което никой не може да ни даде наготово или да ни отнеме насила. Нека всеки ден да е празник на духа и на човешкото в нас, на красивото и възвишеното“, заяви ректорът на висшето учебно заведение проф. Анастас Герджиков, цитиран от БНР.

В началото на словото си проф. Герджиков критикува това, че политици са застанали начело на празничното шествие в София, и отбеляза: „Безобразието се превръща в традиция“.

„През тази година имах много време да мисля защо се получава така и стигнах до извода, че те не са злонамерени. Повечето от политиците просто никога преди да станат политици не са участвали в шествието и затова не знаят традиционния ред. Винаги традиционният ред е бил следният, най-отпред върви българското духовенство, след него вървим ние, а после цялото българско гражданство, което обича светлият празник“, каза проф. Анастас Герджиков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Омерзително е да коментирам думите на ректор и то на СУ, който ходи да се отчита на „Позитано “ 20!

  2. Анастас Герджиков е син на домъкналата се от провинцията в столицата партийна секретарка на университета Мария Герджикова, преподавател по „Методика на преподаването“. Затичалата се за софийско жителство провинциалистка не знае чужди езици и презрението на факултета по западни филологии е голяма мъка за нея. Но комунистката не се предава, не позволява на буржоазния факултет да се заглежда по простоватата й диплома за средно, не се отказва от софийското жителство да се върне на село, а доказва какво значи комунистическа гениалност в Софийския университет – написва дисертация „Методика на преподаването по старогръцки език“ – без изобщо да знае езика. С тази дисертация, ВАК прави партийната секретарка доцент, после професор, после декан на факултета славянски филологии (тя и славянски езици не знае, но това няма значение, когато ДС те посочва за някой пост). Така че ако днешният ректор на университета не беше син на партийната секретарка Мария Герджикова от Кърджали, нямаше да бъде дори университетски преподавател, камо ли ДС да го посочи за ректор. И точно той тръгнал да критикува политиците – без да е нещо по-различно от тях. Даже днешните политици Радев, Нинова и Борисов сами си извоюваха мястото в обществото, но синът на партийната секретарка иска да се изтъпанчи пред тях. Той забравя как е станал ректор.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.