Ремонтират Орлов мост в началото на август

Реконструкцията ще струва около 250 хил. лв.

Големия ремонт, който предстои по Цариградско шосе е на площад „Орлов мост“, съобщи столичния зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев. Очаква се ремонтът да трае между 7 и 10 дни, като това ще се случи в първата половина на август.

Кръстовището няма да бъде затваряно, а ще се правят стеснения. По думите на зам.-кмета, там ще бъде сменена изцяло настилката в обхвата на самото кръстовище и няколко стотин метра нагоре в посока „Плиска“. Това се налага поради деформациите, които се появиха в последните години на самото кръстовище заради много тежкото движение, което понася то, обясни Крусев.

„Това, което ние предвиждаме е да подменим изцяло асфалтовата настилка в дълбочина, така че да положи, няколко пласта асфалт, който да може да понесе тежкото движение, което минава през кръстовището“, разясни зам.-кметът.

Между 200 и 250 хил. лв. е ориентировъчната цена на ремонта.

Отсечката между 4-ти и 7-ми километър, където има пукнатини в настилката, ще се реновира за сметка на строителя. Това което ще се прави там ще бъде извършвано само през нощта, и то ще бъде третиране на фугите с битум който да успее да заздрави настилката трайно.

Към момента цялостно преасфалтиране се обсъжда за една отсечка около пешеходния мост на "София тех парк", но се чака мнение на специалисти за ефекта от един такъв ремонт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България