Ремонтираха читалища и кметства в 8 шуменски села

Община Шумен

В 8 населени места на община Шумен вървят ремонтни на читалища, пенсионерски клубове и сгради на кметства, които не са обновявани от десетилетия. Дейностите са поверени на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“.
Вече може да приема посетители и читатели читалището в село Белокопитово, което е възродено с подкрепата на спонсори, а сега и с помощта на общината. От началото на тази година е са боядисани фоайето и стълбището, библиотеката, малката зала и стая за занимания по интереси, сменени са осветителните тела. Библиотеката вече има 6 000 тома книги, от които 5 000 са от дарители, както и 6 компютъра, предоставени от ШУ „Еп. К. Преславски“. „През следващите дни предстои работниците от общинското строително предприятие да започнат укрепване на основите на сградата, изграждане на дренажна система и на нов тротоар пред читалището“, обясни селският кмет Алекси Чолаков.
Приключил е ремонтът на читалището в село Ветрище. Две от стаите на кметството също са ремонтирани, стените са  шпакловани и боядисани, подменени са ел.инсталации и дограми.
Обновени са пенсионерски и младежки клуб в село Панайот Волов.
През първите три месеца на 2021-ва ремонтни дейности са извършени също в читалищата и кметствата на селата Лозево, Струйно, Дибич и Градище. На изхода на с.Мадара в момента се изгражда нова тротоарна настилка. Въпреки че пътят е част от републиканската пътна мрежа, никога не е имало безопасен тротоар за пешеходците.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони