Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Борисов и Меркел

Меркел отговаря на „Труд“: Подкрепяме България за Шенген, но не мога да кажа точна дата за присъединяване Възлагаме големи надежди на българското председателство, каза германският канцлер

Ердоган обяви началото на турската военна операция в сирийския град Африн

Вучич към сърбите в Косово: Останете тук, не напускайте домовете си, ще ви помагаме

Делегация на ЕК оцени високо работата на ГДБОП в сферата на киберсигурността

Спас Русев гледа „Левски“

Въвеждат Монтесори педагогика в детските градини в Габрово Проектът стартира с 90 000 лева

НКЖИ: Неразрешена маневра е причина за дерайлиралата цистерна с газ на гара Бяла

Борисов и Меркел разговарят в резиденция Бояна (СНИМКИ)

Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Ремонти за 14 млн. лв. по училища и улици в Шумен

Снимка: Цветелина Георгиева

Община Шумен търси изпълнители за основни ремонти на четири училища, улици и парк. Обновлението ще бъде за над 14 млн. лв. Това са само част от обектите от Инвестиционната програма на кметството, които ще бъдат ремонтирани с евросредства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

В училищата ще бъдат извършени основни ремонти и реконструкции, и внедряване на енергоефективни мерки. Най-голяма инвестиция за подобряване на образователната среда ще бъде направена в СУ „Трайко Симеонов“ – над 3,8 млн. лв. До края на април се очакват оферти от кандидат-строители. В началното училще „Илия Р.Блъсков“ в центъра на града, където част от сградата е строена още през 1908 г., прогнозната стойност на ремонта е 800 000 лв. За над 2,5 млн. лв. ще бъде обновлението в СУ „Васил Левски“. В СУ „Панайот Волов“ пълната промяна ще бъда за над 2,4 млн. лв. Строителите ще подменят и сградна водопроводна мрежа, предвидена е и нова отоплителна инсталация плюс саниране. Срокът за кандидатстване за трите школа изтича тази седмица.

Близо 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани за облагородяване на терена около кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“. Ще се подменят тротоари, които ще станат достъпни за инвалиди, ще бъде монтирано ново осветление, ще се обособят зелените площи с поливни системи. Търси се изпълнител и за преасфалтиране на ул.“Тича“ за над 773 000 лв. Тотален ремонт на тротоари, градинки и пешеходните алеи започва и в кв.“Тракия“ за над 2,8 млн. лв.
С евросредства ще се обнови изцяло и паркът до новата поликлиника. За над 480 000 лв. ще се подменят настилки, ще се изградят нови поливни системи, предстои подмяна на осветление, поставяне на нови пейки и пълно обновяване на площадка за деца до 3 г. За близо 450 000 лв. ще бъдат ремонтите и по ул.“Съединение“.

Това са част от обектите за ремонт в Шумен и всеки трябва да бъде завършен за срок до 18 месеца. Още над 12 млн. лв. ще бъдат инвестирани за обновяване на културната и градската инфраструктура в Шумен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.