Расисткият скандал скара и политиците

Силно земетресение край филипинския остров Минданао

Спортният министър Кралев: Президентът за пореден път прояви своята некомпетентност

Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Ремонти за 14 млн. лв. по училища и улици в Шумен

Община Шумен търси изпълнители за основни ремонти на четири училища, улици и парк. Обновлението ще бъде за над 14 млн. лв. Това са само част от обектите от Инвестиционната програма на кметството, които ще бъдат ремонтирани с евросредства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

В училищата ще бъдат извършени основни ремонти и реконструкции, и внедряване на енергоефективни мерки. Най-голяма инвестиция за подобряване на образователната среда ще бъде направена в СУ „Трайко Симеонов“ – над 3,8 млн. лв. До края на април се очакват оферти от кандидат-строители. В началното училще „Илия Р.Блъсков“ в центъра на града, където част от сградата е строена още през 1908 г., прогнозната стойност на ремонта е 800 000 лв. За над 2,5 млн. лв. ще бъде обновлението в СУ „Васил Левски“. В СУ „Панайот Волов“ пълната промяна ще бъда за над 2,4 млн. лв. Строителите ще подменят и сградна водопроводна мрежа, предвидена е и нова отоплителна инсталация плюс саниране. Срокът за кандидатстване за трите школа изтича тази седмица.

Близо 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани за облагородяване на терена около кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“. Ще се подменят тротоари, които ще станат достъпни за инвалиди, ще бъде монтирано ново осветление, ще се обособят зелените площи с поливни системи. Търси се изпълнител и за преасфалтиране на ул.“Тича“ за над 773 000 лв. Тотален ремонт на тротоари, градинки и пешеходните алеи започва и в кв.“Тракия“ за над 2,8 млн. лв.
С евросредства ще се обнови изцяло и паркът до новата поликлиника. За над 480 000 лв. ще се подменят настилки, ще се изградят нови поливни системи, предстои подмяна на осветление, поставяне на нови пейки и пълно обновяване на площадка за деца до 3 г. За близо 450 000 лв. ще бъдат ремонтите и по ул.“Съединение“.

Това са част от обектите за ремонт в Шумен и всеки трябва да бъде завършен за срок до 18 месеца. Още над 12 млн. лв. ще бъдат инвестирани за обновяване на културната и градската инфраструктура в Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.