Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Бившият премиер на България Ренета Инджова заяви пред БНТ, че скандалът с руска намеса и шпионаж у нас, е постановка: "Димната завеса се прави така, че всеки да привиди определени причини за шашкъниите, които нашите властници правят. Сега имат да решават вътрешни проблеми на една кампания, за да си привлекат тези, които им трябват от реквизита". Тука ще се получи един много хубав ефект - русофилите ще получат самочувствие. А за пред света ние сме лоялни европартньори, допълни Инджова.

Този, който взима заеми, най-сигурно бива заробван, категорична е Ренета Инджова:"Международният валутен фонд в периода на създаване на демократичната източноевропейска общност преди 30 години игра много коварна роля в прехода, в създаването на пазарната икономика. Заедно със Световната банка бяха онези подкукоросници на неправилни действия, които страните извършиха, раздавайки им заеми"

Управленският процес у нас се свежда до избиране на хора, поставянето им в определени позиции, коментира Инджова във връзка с предстоящите местни избори.

"Не се занимаваме с реалните опасности над страната - ето вчера, Тръмп предупреди Европа, че ИДИЛ и тероризма като феномен, ако не се вземат мерки за решаването му, ще бъдат събрани и разположени тези терористи на турската граница с Европа. Нека нашите специалисти, анализатори и служби да проучат, да видят къде е границата на Турция с Европа...", каза Инджова.

Ренета Инджова коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов: "От улицата да извикате човек, ще ви каже, че всеки закон у нас е направен така, че да има възможност за изключение. Калпакчиев няма да го направи просто така."

Коментари

Задължително поле