Реформаторите обявяват кандидат-президента си на 30 август

реформаторски блок

На 30 август ще имаме обща кандидатура на Реформаторския блок за президентските избори и ще излезем сами на тези избори. Това предположение изрази пред журналисти шефът на предизборния щаб на блока Найден Зеленогорски след заседание на Изпълнителния съвет на блока, на което бяха обсъдени номинациите за кандидат-президент. В петък ще има заседание на лидерите на партиите в РБ с идеята да ни предложат вариант, уточни той.

Попитан кой от номинираните има най-големи шансове Зеленогорски отговори, че това ще стане ясно следващия вторник - 30 август. Аз съм позитивно настроен, че ще има единна кандидатура и ще се явим в добра кондиция на тези президентски избори, заяви той.

На въпрос обсъждан ли е вариант РБ да се яви с обща кандидатура с ГЕРБ за президентските избори, както искат от БЗНС, Зеленогорски заяви, че тезата на блока е да издигнат собствена кандидатура. Да коментираме обща кандидатура при положение, че в ГЕРБ очевидно се върви към партийна кандидатура, не ми се струва съвсем логично, допълни Зеленогорски. Той уточни, че от БЗНС са заявили, че, ако има общо решение на РБ, те ще се съобразят с него.

Председателят на БЗНС Николай Ненчев заяви, че разговорите продължават около четирима номинирани - Велислав Минеков, Гроздан Караджов, Съби Събев и Трайчо Трайков. По думите на Ненчев Корман Исмаилов се е оттеглил. Ненчев припомни позицията на БЗНС блокът да се яви на президентските избори с обща кандидатура с ГЕРБ, тъй като страната повече от всичко има нужда от политическа стабилност.

Според Ненчев има нагласи в блока за обща кандидатура, но има и очакване ГЕРБ да направи първа крачка за това. Една покана от Борисов ми се струва съвсем належаща на този етап, каза Ненчев. Попитан дали е разговарял с лидера на ГЕРБ по тази тема Ненчев заяви, че Бойко Борисов проявявал разбиране към тази идея.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че са постигнали напредък по отношение на кандидатурата на РБ за президент. Оптимист съм, че решение ще има скоро, допълни той.

Коментари

Задължително поле