Рискът на залива "Вромос" е минимален

Рискът на залива "Вромос" е минимален. Просто поставихме една табела за предупреждение, както всяка година. Това обяви във вторник шефът на РЗИ д- р Георги Паздеров. Той успокои духовете, след като хотелиери и ресторантьори от близкия до залива курортен град- Черноморец буквално въстанаха и се оплакаха, че туристите им бягат. Започнали да си стягат куфарите към дома, щом узнали, че има радиация и са издложени на риск.

Според д- р Паздеров нивото на радиация е леко повишено- два или три пъти,, указващи че което не е пряка опарсност за здравето.

От години радиацията на "Вромос", идваща от изхвърлените отпадъци от близка мина, всява раздори и паника. Раздорите са между хотелиерите, а паниката е за туристите, но не за всички. Има летовници, които редовно паркират там каравани и разпъват палатки. М уикендите плажът е предпочитан и от бургазлии.

Преди броени дни експерти на инспекцията поставиха табели, указващи че плажът е опасен, поради което отново избухна скандал.

През 2010 г. тогавашният областен управител Константин Гребенаров директно забрани плажуването на това място. Тогава табелите бяха изпочупени от гневни туристи, коментиращи, че повишеният фон е лъжа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България