„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

НСО за блъснатото дете: При вина на служителя ни ще бъдат предприети всички законови мерки

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Рискът от бедност у нас намалял Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС, но тенденциите са по-скоро положителни

Снимка: Архив

Многодетните домакинства – най-застрашени

Рискът от бедност и социално изключване у нас намалява, въпреки че Евростат ни обяви за най-рисковата страна от бедност в ЕС. Това показва анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Комбинираният индикатор за риск от бедност и социално изключване включва три показателя: риск от бедност, нисък интензитет на икономическа активност и материални лишения. В периода между 2008 г. и 2017 г. този риск у нас намалява от 44,8% на 38,9%, като най-високата стойност е регистрирана през 2010 г. (49,2%).

Делът на домакинствата с нисък интензитет на икономическа активност спада между 2013 и 2017 г. – от 11,6% на 10,5%., пишат експертите от ИПИ. Единствената група, при която се наблюдава ръст на относителния дял на живеещите в риск от бедност и социално изключване, са многодетните домакинства.

Тенденциите, които се наблюдават у нас, са по-скоро положителни и отразяват повишаващото се благосъстояние на обществото, което обаче очаквано води и до нарастващо подоходно неравенство, обясняват икономистите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Подлогите на свинефермата герб добре го докарват на стъкмистики, но народа на тех ли да верва или на празните хладилници и джобове?

  2. Когато 99 %станат бедни и 1% богати рискът да се обеднява наистина намалява и клони към нула ! Абсолютно безсмислени статистики ! Защо не измерва ЕС всички важни показатели по страни и да посочва причините и начините за тяхното отстраняване ? То се знае че у нас нищо не е наред всичко с изключение на престъпността е ИМИТАЦИЯ ! Нито правосъдие имаме, нито образование , нито вътрешна и външна сигурност, нито пазарна икономика, нито дори истински политически партии. Но керванът си върви , нашите мафиоти си усвояват/източват / еврофондовете или държавния бюджет и стават все по-нагли а народът спи дълбок сън докато го заличават морално , материално и физически ….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.