На 16 ноември 2018 г. да почерпят

Тереза Мей: Вярвам, че курсът, която съм поела, е правилният за нашата страна

Митко от „Фермата“ разказа шокиращи детайли за мутренското си минало

Цветан Цветанов: Системната политическа атака на БСП към нас е изградена с фалшиви новини

Технология запазва косата при химиотерапия Лекувани са над 100 000 пациенти в 35 различни държави

Родители алармират: Охранител на училищен автобус обижда и бие деца

САЩ може да изгубят война срещу Русия Иран и КНДР са новите заплахи

Свалят цените на горивата с нови мерки Фирмите от сектора ще продължат да работят с минимална печалба

Бутонът за бдителност във влака-убиец на Хитрино бил включен

Тайните на ръката – хиромантия Купи утре заедно с „Труд“ само за 14.90 лв. уникалната книга

Премиерите Борисов и Ципрас дискутираха проекти в секторите транспорт и енергетика

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Рискът от бедност у нас намалял Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС, но тенденциите са по-скоро положителни

Комбинираният индикатор за риск от бедност и социално изключване включва три показателя: риск от бедност, нисък интензитет на икономическа активност и материални лишения.

Многодетните домакинства – най-застрашени

Рискът от бедност и социално изключване у нас намалява, въпреки че Евростат ни обяви за най-рисковата страна от бедност в ЕС. Това показва анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Комбинираният индикатор за риск от бедност и социално изключване включва три показателя: риск от бедност, нисък интензитет на икономическа активност и материални лишения. В периода между 2008 г. и 2017 г. този риск у нас намалява от 44,8% на 38,9%, като най-високата стойност е регистрирана през 2010 г. (49,2%).

Делът на домакинствата с нисък интензитет на икономическа активност спада между 2013 и 2017 г. – от 11,6% на 10,5%., пишат експертите от ИПИ. Единствената група, при която се наблюдава ръст на относителния дял на живеещите в риск от бедност и социално изключване, са многодетните домакинства.

Тенденциите, които се наблюдават у нас, са по-скоро положителни и отразяват повишаващото се благосъстояние на обществото, което обаче очаквано води и до нарастващо подоходно неравенство, обясняват икономистите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Подлогите на свинефермата герб добре го докарват на стъкмистики, но народа на тех ли да верва или на празните хладилници и джобове?

  2. Когато 99 %станат бедни и 1% богати рискът да се обеднява наистина намалява и клони към нула ! Абсолютно безсмислени статистики ! Защо не измерва ЕС всички важни показатели по страни и да посочва причините и начините за тяхното отстраняване ? То се знае че у нас нищо не е наред всичко с изключение на престъпността е ИМИТАЦИЯ ! Нито правосъдие имаме, нито образование , нито вътрешна и външна сигурност, нито пазарна икономика, нито дори истински политически партии. Но керванът си върви , нашите мафиоти си усвояват/източват / еврофондовете или държавния бюджет и стават все по-нагли а народът спи дълбок сън докато го заличават морално , материално и физически ….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.