На 18 януари 2019 да почерпят

Германия: Никой не може да спре „Северен поток-2“

Принц Филип катастрофира

Алиша Кийс ще е водещ на музикалните награди „Грами“

Депото за отпадъци в Кърджали от днес има компостираща инсталация

Петричкият Ескобар от 20 г. е недосегаем Село Тополница – Меката на дрогата в България

„Хийтроу“ е най-натовареното летище в света

Британското правителство: Втори референдум за Брекзит ще отнеме година

Осем души загинаха при взрив на кола-бомба в колумбийската столица Боготa

Гръцкото правителство прави копия на Договора от Преспа, ще информира гражданите

Силният вятър предизвика щети в Сливен

Банди разкостват къщи, села и заводи Свалят керемиди, греди и тухли, не оставят камък върху камък, оплакват се хората

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 януари 2019

Документите за F-16 при президента От „Локхийд Мартин” смятат, че сделка може да има до 9 месеца

Британският парламент гласува „План Б“ за Брекзит на 29 януари

Рискът от бедност у нас намалял Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС, но тенденциите са по-скоро положителни

Комбинираният индикатор за риск от бедност и социално изключване включва три показателя: риск от бедност, нисък интензитет на икономическа активност и материални лишения.

Многодетните домакинства – най-застрашени

Рискът от бедност и социално изключване у нас намалява, въпреки че Евростат ни обяви за най-рисковата страна от бедност в ЕС. Това показва анализ на Института за пазарна икономика (ИПИ).

Комбинираният индикатор за риск от бедност и социално изключване включва три показателя: риск от бедност, нисък интензитет на икономическа активност и материални лишения. В периода между 2008 г. и 2017 г. този риск у нас намалява от 44,8% на 38,9%, като най-високата стойност е регистрирана през 2010 г. (49,2%).

Делът на домакинствата с нисък интензитет на икономическа активност спада между 2013 и 2017 г. – от 11,6% на 10,5%., пишат експертите от ИПИ. Единствената група, при която се наблюдава ръст на относителния дял на живеещите в риск от бедност и социално изключване, са многодетните домакинства.

Тенденциите, които се наблюдават у нас, са по-скоро положителни и отразяват повишаващото се благосъстояние на обществото, което обаче очаквано води и до нарастващо подоходно неравенство, обясняват икономистите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Подлогите на свинефермата герб добре го докарват на стъкмистики, но народа на тех ли да верва или на празните хладилници и джобове?

  2. Когато 99 %станат бедни и 1% богати рискът да се обеднява наистина намалява и клони към нула ! Абсолютно безсмислени статистики ! Защо не измерва ЕС всички важни показатели по страни и да посочва причините и начините за тяхното отстраняване ? То се знае че у нас нищо не е наред всичко с изключение на престъпността е ИМИТАЦИЯ ! Нито правосъдие имаме, нито образование , нито вътрешна и външна сигурност, нито пазарна икономика, нито дори истински политически партии. Но керванът си върви , нашите мафиоти си усвояват/източват / еврофондовете или държавния бюджет и стават все по-нагли а народът спи дълбок сън докато го заличават морално , материално и физически ….

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.