Рогов: ВСУ загубиха най-малко 100 войници и четири бронетранспортьора в Запорожие

Украинските войски загубиха най-малко 100 войници и 4 бронетранспортьора по време на атаката в района на Работин и Копаней в посока Ореховск. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов.

"В посока Ореховск украинските въоръжени сили се опитаха да настъпят в района между Работин и Копани, бяха унищожени най-малко четири бронетранспортьора. Загубите на врага са най-малко 100 бойци. Нашите момчета, отблъснали атаката, напреднаха 700-800 м”, каза още Рогов.

Рогов добави, че в това направление руските сили са отбили и атака на украински войски в района на село Вербовой.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи на 30 октомври министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е загубил над 90 хиляди военни убити и ранени, както и около 600 танка и 1,9 хиляди бронирани машини от различни класове. Според ръководителя на руското министерство на отбраната Украйна не е успяла да постигне никакви тактически значими успехи. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия