Рогов: ВСУ изоставиха бронетехника в посока Ореховск поради лошото време

Въоръжените сили на Украйна намалиха използването на тежка бронирана техника в посока Орех през последните дни поради дъждове и кал. Това каза за руската информационна агенция председателят на движението "Ние сме заедно с Русия" Владимир Рогов.

"Лошото време оказва много силно влияние, през уикенда имаше два опита на Въоръжените сили на Украйна да настъпят с тежка бронирана техника, но всички бяха блокирани, имаше силна кал в посока Ореховск. Затова повечето от атаките са използвали пехота, лека и бронирана бойна техника за тяхното разтоварване“, каза още Рогов.

По думите му времето затруднява използването на БПЛА за разузнаване и корекция на огъня на артилерията, както и използването на ударни безпилотни летателни апарати и дронове-камикадзе.

„Сега основната сила е пехотата, така че загубите на противника са доста големи“, обясни Рогов. Той добави, че възползвайки се от лошото време, украинските въоръжени сили прехвърлят подкрепления към линията на бойно съприкосновение, първо с железопътен транспорт към контролираната от Киев част на Запорожка област, а след това по шосе в посока Ореховск.

По-рано Рогов каза още, че за едно денонощие в това направление, в района на селищата Работино и Вербовое, руските сили са унищожили около 120 военнослужещи от украинските въоръжени сили, три бойни бронирани машини и в резултат на това са заели три опорни точки на противника. на контраатака.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от 4 юни. Както съобщи на 30 октомври министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, през това време Киев е загубил над 90 хиляди военни убити и ранени, както и около 600 танка и 1,9 хиляди бронирани машини от различни класове. Според ръководителя на руското министерство на отбраната Украйна не е успяла да постигне никакви тактически значими успехи. На 15 октомври руският президент Владимир Путин заяви, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е напълно провалено, въпреки че Киев подготвя нови активни настъпателни действия в определени участъци на фронта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия