Родителите на изоставеното бебе не желаели да се грижат за него

Снимка: Архив

Столичната полиция разкри подробности около случая с изоставено бебе в София, съобщи Дарик.

"Около 21:40 ч. на тел 112 е получен сигнал за оставено бебе в столичния кв. "Люлин". Съсед е открил детето на площадка във входа, след което е повикал домоуправителя и са подали сигнал", съобщи Йорданка Василева от Детска педагогическа стая. Веднага на адреса в столичния кв. „Люлин“ са изпратени автопатрули, които установяват оставено бебе в детско столче.

"Изпратен е патрул в кв. „Люлин“ 10, където са открити и двамата родители. Те не са желаели да полагат грижи за детето. Двойката няма други деца Същите са задържани в 9-то РУП в София. Те не са криминално проявени. На място е пристигнал и екип на Дирекция „Социално подпомагане“, които са взели и са настанили детето в дом за медикосоциални грижи за деца „Свети Иван Рилски” в София. Извършен е преглед. Бебето е в добро здравословно състояние", разкри Василева.

Започнато е досъдебно производство по чл.182 ал. 1 от НК.

В процес на изясняване на случая към настоящият момент са причините за изоставяне на детето. В хода на досъдебното производство ще бъдат извършени експертизи, посочиха от СДВР. Двамата родители са задържани за 24 часа.

Коментари

Задължително поле