Рок музикант гръмна приятелката си и се застреля (обзор)

Тони Ленгуидж бил облечен в черно

Двете жертви на убийствена ревност открити в автомобил на пътя Пампорово-Стойките

Пловдивски рок музикант застреля приятелката си и се самоуби. Основната версия на криминалистите е за кървава драма от ревност.

Телата на 48-годишния Антон Бояджийски, известен с артистичния си псевдоним Тони Ленгуидж и Николина Попова (41 г.), служителка банков клон, били открити към 23,30 ч във вторник в навечерието на празника на влюбените Свети Валентин. Двамата били в автомобил „Ауди ТТ”, спрял край вилно селище „Малина” на пътя Пампорово-Стойките. Сигналът бил подаден от Тодор – син на кмета на Смолян Николай Мелемов, и двама негови приятели.

„Пътувахме към Стойките и видяхме кола, която беше на габарити с работещи чистачки, отбила в едното платно”, разказа вчера младежът пред местни медии. ”Снегорин беше минал и беше заобиколил колата и помислихме, че е закъсал човек и спряхме да му помогнем. Светнахме с фенерче и видяхме, че има човек вътре. Мислехме, че може да му е лошо, затова е спрял. Но видяхме, че шофьорът има рана на главата и целият е в кръв. После видяхме, че има и жена. Беше страшна гледка”, добави Тодор.

Николина била простреляна с два куршума в гърдите и един в главата. Тони, който е собственик на скъпото „Ауди”, имал рана в главата. В скута му бил незаконния пистолет „Макаров”, в кпуто са открити гилзите и куршумите. Няма съмнения, че случаят е убийство и последвало самоубийство, стана ясно от изявленията на зам.-окръжния прокурор на Смолян Недко Димов и на шефа на Областната дирекция на МВР полицията и Областната дирекция на МВР Николай Димов.

“Такова зловещо убийство в Смолянска област не е имало от десетилетия, много злоба е таял убиецът, за да простреля три пъти жената”, каза старши комисар Димов.

Полицаи не изключват екзекуцията да е подготвена предварително, тъй като Тони Ленгуидж бил облечен целият в черно.

 

Тони във фейсбук:

Омръзнало ми е всичко

“Настъпва такъв момент в живота, когато седиш и гледаш в една точка и разбираш колко много ти е омръзнало всичко…” Това изречение е публикувал Антон Бояджийски – Тони Ленгуиджа в профила си във фейсбук. През 90-те години той е бил китарист в групата “Татко Кристофър”. Имал и собствена група, популярна като Тони Ленг. Писал е музиката на песни на Б.Т.Р., сред тях е “Родени от прахта”, както и текстове за песни за поп изпълнители. В социалната мрежа е споделял предимно клипове с кучета.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право