Роналдо и „Юве“ след Първата: Това е само началото

Нов финал и нова голяма вечер на Кристиано Роналдо. Само че този път португалецът вече не бе с екипа на „Реал“ (Мадрид), а с този на „Ювентус“. Но това няма значение, нападателят отново си проправи място под светлините на прожекторите. 33-годишният футболист вкара единствения гол във финала за Суперкупата на Италия с „Милан“ при победата с 1:0 на стадион „Кинг Абдула“ в Джеда, Саудитска Арабия. Така Роналдо взе първо отличие с италианския гранд и общо 28-мо в своята пребогата откъм успехи кариера.

По всичко изглежда, че „Старата госпожа“ отдавна забрави за 112-те милиона евро, платени на „белия балет“ през лятото за играча. Голът на Кристиано с глава в 61-ата минута бе негов осми в последните му седем финала. И това е само първата страница от съвместната история, която мегезвездата пише в колаборация с „бианконерите“. Сезонът едва е преполовил, а тимът се бори на още три фронта – Серия А, където е лидер, Шампионска лига, предстои и 1/4-финал за Купата на Италия. Но Първата (б.а. В „Реал“ португалецът спечели Десетата, нарицателно за десетия трофей на клуба в Шампионска лига) вече е във витрината.

"Взехме Кристиано Роналдо, защото той умее да бележи решаващи голове във важни мачове - заяви след мача неговият наставник Масимилиано Алегри. - Заслужавахме да спечелим и целият отбор се представи на ниво, но и „Милан“ ни създаде много проблеми. Позволихме твърде много контраатаки на противника. В същото време трябваше да създаваме повече положения. Направихме необичайно много грешки. Имахме положения за 2:0, но действахме твърде припряно във финалната фаза. След червения картон трябваше да натиснем по-сериозно и да решим мача с втори гол.“

juve

За Алегри, бивш наставник на „Милан“, това бе юбилеен 10-ти трофей начело на гранда от Торино, където пристигна през 2014 година.

Далеч по-положителен в изказванията си беше големият герой.

„Много труден мач – призна Роналдо. - Беше много топло и това ни затрудняваше допълнително. Играхме добре, създадохме много положения. Щастлив съм, че вкарах победния гол. Доволен съм и че стартираме 2019 година с отличие. Вдигнах първи трофей с „Ювентус“ и съм много щастлив. Това е само началото. Направихме първата крачка, но сега трябва да продължим битката за останалите купи. Серия А винаги е цел на „Юве“, но сезонът е дълъг. Посвещавам този гол на моето семейство, приятели и всички, които обичат клуба и Кристиано.“

А нападателят вече има във витрината си Суперкупа от всяко едно първенство, в което е играл – със „Спортинг“ в Португалия, „Къмюнити Шийлд“ с „Манчестър Юнайтед“ и Суперкупа на Испания с „Реал“.

Рекорд записа и „Ювентус“, след като вече е №1 по трофеи от този турнир. Преди финала в Джеда, шампионът на Италия делеше първото място със своя съперник, а двата тима имаха по 7 отличия. След успеха към празненствата се включи и мегазвездата в бокса Флойд Мейуедър.

29-12

За „Милан“ ударът пък бе двоен. Освен поражението, трима основни играчи ще пропуснат мача с „Дженоа“ за първенство заради картони. Франк Кесие бе изгонен, а капитанът Алесио Романьоли и Давиде Калабрия са с натрупани официални предупреждения.

След мача традиционно нервният треньор Дженаро Гатузо си го изкара на съдията Лука Банти и един от журналистите.

„Признавам, че червеният картон на Франк Кесие беше заслужен – обясни италианецът. - Единствената ми забележка е кога се ползват технологиите. Имаше момент със спорна засада, но страничният арбитър вдигна флага. Отмениха два гола на „Юве“ зарази засада, а в един от случаите оставиха играта да продължи и чак след това взеха решение. Това ме ядоса.“

При завръщането си в Милано редица репортери чакаха „росонерите“. И това не се понрави на Гатузо, който бутна телефона на един от тях, опитал са да заснеме видео.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят