Роналдо отказа пресконференция

Portugal's forward Cristiano Ronaldo leaves the pitch during the 2017 Confederations Cup group A football match between Portugal and Mexico at the Kazan Arena in Kazan on June 18, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Кристиано Роналдо безпрецедентно отказа задължителна пресконференция след ремито на Португалия срещу Мексико – 2:2. Футболист №1 в света беше избран за най-добър в двубоя, след като направи няколко фамозни паса и отигравания, въпреки че не вкара гол. Роналдо обаче се оправда с медицински процедури, които не му позволили среща с медиите.

Около час по-късно, очевидно след намесата на ФИФА, Кристиано се появи за няколко секунди пред тв канала на централата.

„Не е резултатът, който искахме, но не е нужно да бием алармата”, бяха единствените думи на Роналдо.

Отказа за среща с медиите съвсем засили информацията, че „Реал” е затворена страница за португалеца. В Испания вече твърдят, че Килиън Мбапе е избран за негов заместник. Вундеркиндът от „Монако” казал, че няма да играе никъде другаде освен на „Сантяго Бернабеу”.

Треньорът на „Кралския клуб“ Зинедин Зидан опитал да убеди Роналдо да не напуска, но получил категоричен отказ, въпреки огромното уважение на КР7 към френската легенда. Преди изборите за нов президент на „Реал” сегашният бос и единствен кандидат Флорентино Перес въобще не изглежда притеснен от ситуацията с Роналдо. В крайна сметка Мбапе е с 14 години по-млад и ще е бъдещето на клуба. Роналдо пък почти сигурно ще се завърне в „Манчестър Юнайтед”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят