На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Роси Рос написа „Любов“

Роси Рос с неизменната си китара и корицата на “Любов”.

Певицата издаде втората си стихосбирка

В стиховете си тя разказва преживени истории

Известната наша певица с китара Роси Рос издаде втората си стихосбирка “Любов”. В красивата книжка, илюстрирана с 22 графики, които са специално нарисувани от нейния син Адам Фекете, всичко е любов. На корицата са две негови картини. В 80-те страници читателят може да прочете 62 стихотворения за любовта във всичките измерения на тази дума. В някои от стиховете си тя разказва истински преживени истории.

Книгата завършва със стихотворение, посветено на дипломата и филантроп Иван Станчов и създадения от него Карин дом. Стихотворението “Жажда” е посветено на писателя Захари Карабашлиев – след като прочита романа му “Жажда”, тя е под неговото въздействие и само с няколко думички го разказва. В книгата има и специално посвещение за Хачо Бояджиев, с когото тя е била изключително близка през годините и режисьорът има специално място в живота й.

Роси е първата в България, която се появява с този артистичен псевдоним. Негов автор е саксофонистът от Биг бенда на БНР Кирил Йорданов. Тя обаче иска да заслужи артистичното си име и не се появява веднага с него на сцената. “Оказва се, че в последните години има и други творци, които ползват същото име”, разказва тя.

Първата є стихосбирка е издадена през 2005 година, а след това излиза и допълнено издание. Любовта є към поезията е още от малка – нейната майка има дарбата да говори в рима. “Пишех още като малка, но не смеех да покажа стиховете си”, споделя певицата. Днес поставят Роси сред певците с китара, но много от бардовете пеят чужди стихове, докато тя изпълнява само свои стихове и по своя музика. Премиерата на “Любов” ще бъде на 20 март в Клуб “Журналист”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.