Отнемат деца без съд В Закона за социалните услуги “цъка нова Истанбулска бомба”

Кой е най-лесният начин да се изпокараш с всички на Коледа?

Книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” беше представена в София

Фандъкова: В няколко района на София имаме проблеми с изгарянето на отпадъци 

Крадци отмъкват коли в София, докато собствениците им ги чистят от снега

Хиляди излязоха на протест срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Жълт код за гъста мъгла в 15 области на страната

Остава отцепена бензиностанцията на „Цариградско шосе“, в която се заби кола Движението по булеварда е нормално, няма опасност за хората в околността

Горещи снимки от почивката на Бела Хадид в Маями

Тръмп предупреди Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Три коли изгоряха на паркинг в столичен квартал

Кметът на Перник предлага по-лек режим на водата за празниците

Шестима загинали при стрелба в Ню Джърси

Вижте актуалната пътна обстановка в страната

Затварят пътища днес, докато бъдат почистени

Ротари клуб дари на Община Велико Търново проект за възстановяване на емблематичната зала във Военния клуб Театралният салон изгоря при пожар преди 5 години и от тогава е неизползваем

Община Велико Търново получи официално проекта за възстановяване на опожарената бална зала във Военния клуб в старата столица, изработен и дарен от Ротари клуб в старата столица. Президентът на РКВТ Кирил Андреев връчи акта за дарение на кмета на болярския град Даниел Панов и на Живко Костадинов – представител на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”. Това се случи по време на ротарианско тържество, посветено на проекта „Плод за капка кръв”, което се проведе в Арбанаси.

Близо 200 човека се събраха на благотворителната вечер на ротарианците, на която присъстваха Митко Минев – дистрикт гуверньор на Ротари България 2019 – 2020 г., областният управител проф. Любомира Попова, заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева – Иванова, заместник-кметовете на Горна Оряховица Пламен Мадемов и Николай Георгиев, представители на приятелски Ротари клубове от страната, на Зонта клуб, на Лайънс клуб – Велико Търново – Царевец, Лайънс клуб- Велико Търново – Арбанаси, много гости.

Кирил Андреев връчи и грамоти за дарение на арх. Георги Григоров, инж. Георги Илиев и инж. Тотев, които са автори на проекта. За заслуги и подкрепа за проекта бяха отличени също Зонта клуб – Велико Търново, пастпрезидентите на Ротари клуб Велико Търново Калоян Ганев, Станислав Стоянов и Росен Великов, и скулптора Денислав Сираков от РКВТ.
На тържеството снощи беше връчено и най-високото ротарианско отличие –„Пол Харис”- втора степен, за дарение към Фондация „Ротари”. С него беше удостоен Даниел Маринов от Ротари клуб – Велико Търново. Своята клетва като новоприет ротарианец положи Милен Матеев.

Кметът Даниел Панов благодари на великотърновските ротарианци за дарения проект и подчерта, че това е само част от многобройните обществено полезни инициативи, които реализира клубът в историческата и духовна столица на България.
Театралният салон във Военния клуб изгоря при пожар през 2014 г. и от тогава е неизползваем. Ротарианците са тясно свързани с емблематичния обект, защото именно там през 1938 г. 15 родолюбиви мъже създават първия Ротари клуб в старопрестолния град.През септември миналата година беше организиран благотворителен коктейл, на който беше представен идеен проект и визуализации за възстановяване на салона. Целта на ротарианците е изгорелият салон да върне своя неподражаем красив виенски стил с богата орнаментика и да се превърне в място за провеждане на различни събития – балове, концерти, коктейли, камерни постановки и други. След даряването на инвестиционния проект и след придобиване на собствеността върху обекта от Министерството на отбраната, Общината може да започне работа по възстановяване на обекта.
На благотворителната вечер на 14 ноември беше разигран „тих” търг и томбола. Събраните средства от тържеството ще бъдат използвани за реализиране на мащабния проект на Ротари клуб – Велико Търново, „Плод за капка кръв”, насочен към превенция на заболяването диабет при децата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.