Румен Драганов: Българите си остават най-желаните и платежоспособни туристи

Румен Драганов

91 000 повече туристи са посетили България според Националната статистика, така че не можем да говорим за провал на сезона. Това заяви Румен Драганов от Институт за анализи и оценки в туризма по БТВ.

Пикът е бил на 3 август, когато са били заети 88% от всички хотели на морето, разкри Драганов, който добави, че за целият месец заетостта е 68%. "Има 3% спад в сравнение с миналата година", признава Драганов, но отбелязва, че на годишна база туристите би трябвало да са повече.

През май и юни са били отменени полети към България, което се дължи на кризата със самолетите на "Боинг", но сега "Луфтханза" е увеличила броят на полетите си до нашата страна.

"28% хотели са обявили намаление между 15% и 30%", разкри Румен Драганов, уточнявайки, че хотелите с висока категория си държат цените. Няма разлика между цените на северното и южното ни Черноморие.

"Всички намират туристическия ни продукт за отличен. Вие може ли да си представите, че при 2 милиона няма изявено недоволство", заяви Драганов, след като се запозна с оплакването на туристка за буболечки в стаята в хотела ѝ във Варна. Той обаче допълни, че такива случаи с лоши условия и обслужване има, но не са правило, а по-скоро изключение.

"Българите си остават най-желаните и платежоспособни туристи", заяви Драганов.

Коментари

Задължително поле