Румен Петков: ВМРО е съучастник на циганите във Войводиново

Румен Петков

Лидерът на партията на Каракачанов в община Марица живее в това село, защо той не е направил нищо, попита председателят на АБВ

"Ние трябва да видим генезиса на процеса. Трябва да видим този кмет на селото. Ако не греша, е трети мандат. Допреди 5 години тъй наречените цигански къщи са били 5-6, с трийсетина живеещи в тях. Сега са повече от 30, с повече от 130 живеещи в тях." Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за Би Ти Ви радио.

"Този кмет къде дрема за тези незаконни постройки? Аз ползвам вашия авторитетен ефир да се обърна към прокуратурата. Да потърси сметка от кмета на селото, който по никакъв начин не е гарантирал спазването на закона", призова Петков.

"Ние видяхме един човечец, който живее в незаконна къща, но пък за сметка на това законно е електроснабден, което е абсурд. И се обръщам към всички политически председатели, голяма част от тях далеч не са лидери, разбира се. Искам да ме подкрепят в това настояване пред прокуратурата да вземе мерки към този кмет. На първо място към господин Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО в община Марица живее в това село. Защо той не е направил нищо? И днес ВМРО да дере гърло и да обяснява колко са лоши циганите... Ами ВМРО им е съучастник", заяви лидерът на АБВ.

"Експертизата, която е публична, показва, че обслужването в годините нататък на F-16 е възможно най-скъпото от всички депозирани предложения в нашата страна и то загробва България с десетки милиони всяка година. Отмяната на тази процедура е повече от наложителна, ако иска това правителство да запази поне част от достойнството си пред нашите европейски партньори", коментира още Румен Петков. По думите му поне до 2029 г. наличните между 60 и 80 въздухоплавателни средства – самолети и хеликоптери, могат да обслужват интереса на националната ни сигурност.

На този етап се готвим за самостоятелно явяване, мобилизираме структурите си, каза Петков в отговор на въпрос как ще се яви АБВ на евровота. В началото на февруари партията ще има разширено заседание на националния си ръководен орган – политическия съвет. "Мобилизираме членовете и симпатизантите със съзнанието, че ще направим силна кампания. Тя трябва да бъде насочена за силна и отговорна Европа. Европа няма свое лице. Един Юнкер например, аз съм дълбоко притеснен кога той е по-нетрезвен – сутрин или вечер? Един човек, който ходи с две различни обувки, който не е в състояние да артикулира достатъчно солидно една мисъл. Той позори Европа", каза още лидерът на АБВ.

Той заяви още, че АБВ се готви много сериозно и за местните избори. "Но се готвим и за извънреден парламентарен вот", добави Румен Петков.

Коментари

Задължително поле