Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Румен Христов: Нормално е премиерът да бъде от ГЕРБ

Реформаторите ще направят нов опит за диалог с ръководството на ГЕРБ за съставяне на правителство в рамките на този парламент, след като приеха проучвателния мандат от държавния глава. Това заяви зам.-председателят на СДС Румен Христов след консултациите при президента Росен Плевнелиев.

“Ние сме много благодарни за оценката, която президентът даде на РБ, за свършеното в рамките на досегашното управление и затова, че сме се нагърбили с приемането на този мандат. Автентичната десница не е получавала такъв от 19 години”, подчерта Христов.

“Икономическата обстановка в страната не предполага провеждането на предсрочни избори. “Да не говорим за това, което се случва по света, това, което се случва на Балканите”, категоричен беше Христов.

Той посочи, че реформаторите ще искат среща с ръководството на ГЕРБ и конкретно с Бойко Борисов.

“Мисля, че премиерското място трябва да бъде обсъдено с ГЕРБ. Нормално и естествено е лицето, което ще бъде предложено за министър-председател да бъде от ГЕРБ”, посочи той.

Според Христов, на днешното връчване не са присъствали лидерите на основните партии в състава на Реформаторския блок, тъй като тогава биха били обвинявани в “службогонство”.

“Предишният път, когато Найден Зеленогорски беше тук, аз отсъствах. Ние сме 13 души и не можем да сме тук всички”, посочи той.

Чл.99, ал.3 на Конституцията, който регламентира връчването на трети проучвателен мандат, не определя срок за реализирането или връщането му на държавния глава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Лакомия за парета и движещата сила на политиците, еле па тия от СДС са огладнели бая. Нищо, чудно бойко да ги е наредил нещата така, че да си намери нови виновни за всички свои бакии.

Отговорете