Румънци и турци празнуват Нова година във Варна

12% ръст на фирмените коледни тържества

Солиден ръст на резервациите за фирмени коледни тържества зарадва ресторантьорите във Варна. Кувертите варират от 60 до 120 лв., записванията са от цялата страна и са с 12% повече от миналата година, съобщи председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Според него за Нова година хотелите в града и курортите ще посрещнат големи групи румънци и турци. Въпреки срива на турската лира комшиите от юг масово резервирали празнични пакети, тъй като за тях страната ни е атрактивна дестинация.

Румънците пък още отсега записват почивки край Варна за Великден и майските празници, обявиха от общината след участие в туристическата борса в Букурещ. На нея ударно са били рекламирани местата за поклоннически туризъм в рамките на дестинация "Варна".

Интерес към манастирите и църквите ни има и от Полша, стана ясно след най-голямото туристическо изложение TT Warsaw. На щанда на Варна посетители са търсили информация и за семейни почивки, младежки лагери и велокъмпинг. Това лято по Северното Черноморие са почивали близо 200 000 туристи от Полша - с 21% повече от миналата година, добавиха от общината.

на снимката- Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите

Коментари

Задължително поле