Русия започна военни учения за справяне с коронавируса

Руските въоръжени сили от днес започнаха проверка на готовността за борба с коронавируса. Това бе съобщено от министъра на отбраната Сергей Шойгу. Всички мероприятия ще се провеждат само на полигони.

Проверката е започнала по решение на президента Владимир Путин и се провежда в органите на военното управление, съединенията, военните части на Западния и Централния военни окръзи, Военно-космическите сили на Русия, Ракетните войски със стратегическо предназначение и други подразделения.

Според Шойгу проверката ще се извършва в два етапа. На първия етап командването на военните окръзи и централните органи за военно управление трябва да сформират групировки от сили и средства, сборни отряди за ликвидиране на последствията от заболяванията в местата за дислокация на военнослужещи.

На втория етап в течение на две денонощия ще се провери способността на медицинските отряди със специално предназначение и на всички медицински подразделения в различните части на армията за своевременно разгръщане за борба с инфекцията.

Според министъра в хода на проверката, която ще завърши на 28 март, ще бъдат анализирани също така транспортните възможности на министерството за превоза с въздушен и железопътен транспорт на необходимите сили и средства в отдалечените райони за оказване на помощ на болните и за изпълнение на комплекс от карантинни и лечебни мероприятия.

Съобщава се също, че за мероприятията в рамките на проверката ще бъдат информирани военните аташета при посолствата на чуждите държави в Русия,

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия