Руски футболистки с провокативна фотосесия

Женският отбор по американски футбол "Косатките от Владивосток" породи ожесточени дискусии, след като публикува в социалните мрежи провокативни фотографии, пише Vestiprim.ru.

"Всеки ден се борим. Ние се борим не само помежду си, но и с общественото мнение. Не само разкъсваме фланелките един на друг, но и обществените стандарти за красота. Ние вярваме, че американският футбол е красив. Нека се подкрепим един друг, да поплачем заедно и да се посмеем. Гордеем се, че при нас имаме много добри хора. Станете част от черно-бялото семейство!", пишат футболистките под снимките.

Реакциите на снимките на спортистките по бельо са нееднозначни - варират от възхищение до отвращение. Въпреки това "Косатките от Владивосток" не се смущават от отрицателните мнения.

Чрез провокативните фотографии те се стремят да разтърсят общоприетите канони за красотата и да предизвикат обществен интерес към този спорт, както и да привлекат нови момичета в отбора.

Футболистките обещават да научат от нулата всяко момиче, което иска да играе американски футбол.

Една от спортистките в отбора, девойка на име Настя, категорично отговаря на всички, които се подиграват на визията й: "Аз тежа 107 килограма и това не ми пречи да се чувствам страхотно, както в спорта, така и в живота!".

Коментари

Задължително поле