Руското МО съобщи за прекъсване на доставките на боеприпаси за ВСУ с помощта на безпилотния самолет „Орлан-30“

Военнослужещите от групата сили на Центъра насочиха целта с насочващи артилерийски снаряди „Краснопол“ с помощта на безпилотния самолет „Орлан-30“ в посока Авдеевка, благодарение на което подобриха обстановката по фронтовата линия, съобщиха от руското министерство на отбраната.

Те отбелязаха, че операторът на дрона е извършил въздушно разузнаване на линията на бойно съприкосновение и е идентифицирал движението на превозни средства на украинските въоръжени сили, които доставят боеприпаси и гориво.

"След като идентифицираха местата за разтоварване, както и полеви оръжейни складове, офицерите от въздушното разузнаване извършиха работа по управление и коригиране на артилерийския огън, насочвайки към целта високоточни управляеми ракети "Краснопол". В резултат на успешните действия подразделенията на групата "Център" войските подобриха ситуацията по фронтовата линия, оставяйки националистите без попълване на материални ресурси“, казаха от ведомството.

Както подчертава министерството, високата стабилност и добрата управляемост на „Орлан-30“ му позволяват да се използва при сложни метеорологични условия. Освен това военните отбелязват, че дронът съдържа оборудване за настройка на високоточни снаряди, което позволява ефективното му използване за решаване на бойни задачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия