Руското МО съобщи за унищожаване на два склада за боеприпаси на ВСУ в Харковска област

Групата руски войски "Запад" унищожи складове на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в района на Берестовой и Тихой в Харковска област. Това казаха пред журналисти от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

„Два склада с боеприпаси на подразделения на Въоръжените сили на Украйна бяха унищожени в районите на селата Берестово и Тихое в Харковска област“, ​​съобщи ведомството.

Те отбелязаха, че в рамките на едно денонощие подразделения, авиация и артилерия на групировката „Запад“ в Купянск направление са отбили атака на щурмова група от 30-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Синковка в Харковска област.

„Загубите на противника на ден в това направление възлизат на до 130 украински военнослужещи, 2 бойни машини на пехотата и 3 машини. Освен това по време на контрабатарейната битка бяха поразени: артилерийската система M777, M109 Paladin self- самоходна артилерийска установка, както и контрабатарейната РЛС AN/TPQ -36, произведена в САЩ“, допълват от министерството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия