Руснаци дават над $ 200 хил. за втори дом в Оман

Все повече руснаци купуват имоти в Оман.

В Москва средната цена е 5800 долара/кв. м

Има интерес и към лукса

Малката, но богата арабска страна Оман, става все по-популярна сред руснаците като задгранична локация за инвестиция в имоти, пишат руски медии. По данни на агенция за недвижими имоти в Оман, прогнозната доходност от покупката на нов имот, който ще бъде отдаван под наем, е до 10% годишно.

Бюджетът за покупка на имот в Оман от руснаците започва от 200 хил. долара, а при луксозните имоти - от 1 млн. долара. При покупка на недвижим имот в арабската страна, чужденците обръщат внимание на такива параметри, като близост до бреговата линия, удобство на местоположението, развитие на инфраструктурата. От значение е и наличието на възможност за покупка на имота на разсрочено плащане, както и получаване на разрешение за пребиваване, което пък позволява откриване на банкова сметка в Оман.

Имотите в Оман са търсени и заради липсата на двойно данъчно облагане за руснаците. В същото време цените на имотите в Оман са с над 25% по-ниски от тези в Обединените арабски емирства, сред които е и Дубай.

Имотите в Оман са по-евтини и от тези в Москва. Средната цена на 1 кв. метър при новопостроените недвижими имоти в Москва е около 5800 долара, докато в Дубай тя е около 4500 долара. Средната цена на сключваните сделки за покупка на апартамент в Дубай е около 380 хил. долара, а в Москва е около 400 хил. долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти