Ръководството на ПП АБВ и посланикът на Палестина в България обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави

Ръководството на ПП АБВ проведе среща с посланика на Палестина в България Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух. На нея присъстваха председателят на АБВ Румен Петков, лидерът на АБВ Младежи Пламена Заячка, членът на Изпълнителното бюро на партията доц. Георги Кючуков, експерти на партията, както и дипломати от палестинското посолство.

Бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Палестина, както и проблемите на палестинските граждани живеещи постоянно или временно у нас. От АБВ подчертаха положителното отношение на българския народ към хората търсещи убежище в страната ни, въпреки някой единични прояви на ксенофобия, които бяха използвани за политически цели от определени формации в страната. В тази връзка от ръководството на политическата сила заявиха и, че се противопоставят категорично на подобен род, крайно изразена нетърпимост.

По време на разговора бе разгледано още и решението на САЩ да закрие представителството на държавата Палестина в Съединените американски щати. Акт, който предизвика негативна реакция от страна на всички арабски държави, които го осъдиха. Н. Пр. посланик Мадбух посочи, че палестинската държава е била подготвена за това развитие на ситуацията и е изтеглила своя посланик от САЩ още преди няколко месеца.

В заключение представителите на АБВ посочиха, че партията има готовност да подпомогне желанието на дипломатическите представители на арабските държави у нас, в страните им да бъдат презентирани учебни програми на български университети и БАН за подготовка на кадри на различни нива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика