Само в Общинска Банка софиянци могат да плащат местни данъци и такси без комисионна

Общинска банка предоставя безплатна услуга за софиянци за четвърта поредна година. В срок от два месеца – от 1 март до 30 април, граждани и фирми могат да платят дължимите местни данъци и такси към Столична община без комисиона.

В рамките на двумесечния промоционален период, физически лица и фирми могат да заплатят дължимите суми за данък върху недвижимите имоти и такса за битови отпадъци във всички поделения на Общинска банка, без да заплащат такси и комисиони за това. Столичани имат различни възможности да направят плащанията към общинския бюджет, в зависимост от това как им е по-удобно. Това може да стане на каса във всички поделения на Общинска банка, с банкова карта чрез ПОС терминали, инсталирани в районните администрации към дирекция „Общински приходи” на общината или чрез виртуален ПОС, базиран на интернет страницата на Столична община.

Общинска банка ще продължи с промоционалното си предложение към софиянци и след 30 април 2017 г., когато задълженията към Столична община ще се плащат на каса вече с намаление на стандартните такси и комисиони.

„Всяка година все повече софиянци се възползват от предложението на Общинска банка и плащат дължимите местни данъци и такси към Столична община без комисиона за превод. Затова тази година отново увеличихме промоционалния период на два месеца, за да дадем възможност на още граждани и фирми да се възползват от безплатната услуга“, коментира г-жа Иванка Попова, заместник-председател на УС на Общинска банка.

Гражданите могат да проверят своите данъчни задължения в съответните отдели на Дирекция “Общински приходи” към Столична община, както и чрез електронна справка за дължими местни данъци и такси на интернет страницата на общината - www.sofia.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси